Olet täällä

Betlehemin rauhantuli Tuomiokirkkoon

Rauhan ja valon viesti, Betlehemin rauhantuli, tuotiin Turun tuomiokirkon alttarille Kauneimmat joululaulut -tilaisuuteen 4. adventtisunnuntaina 20.12.2009. Betlehemistä Itävallan kautta matkannut rauhantuli saapui Turkuun Tukholmasta, josta partiopiirin kansainvälinen jaosto kävi sen noutamassa.

Betlehemistä lähteneen rauhantulen Turun täyteen tuomiokirkkoon saattoivat Hanna Kankaanranta (IVK), Katariina Ottosson (PTP) sekä Lotta (KKK) ja Pauli Valve.

Rauhantulesta kirkkokansalle kertoi Kauneimmat joululaulut -tilaisuuden toimittanut tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Pete Hokkanen.

Viesti jatkoi matkaa

Turun tuomiokirkon tilaisuuden jälkeen tuli jatkoi Tuomiokirkon portailta joidenkin lippukuntien mukana edelleen partiokoloille.

Betlehemistä maailmalle

Betlehemin rauhantuli on perinne, joka sai alkunsa Itävallassa vuonna 1986. Siitä lähtien itävaltalainen lapsi on noutanut liekin Jeesuksen syntymäpaikalta ja lähettänyt liekin matkaan halki Euroopan.

Eri maiden partiolaiset ovat ottaneet perinteekseen liekin kuljetuksen ja sen viemisen jouluaikana kirkkoihin, vanhustentaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, vankiloihin ja erilaisiin tapahtumiin muistuttamaan rauhan tärkeydestä.

Tänäkin vuonna liekki matkasi partiolaisten saattamana yli 30 Euroopan maahan.

Rauhantulen saattamisesta joulun alla myös Turun tuomiokirkoonn on tullut vakiintunut partioperinne.

Betlehemin rauhantulen ruotsalaiset sivut: www.peacelight.scout.se

(JT)

.