Olet täällä

Henrika purjehtii kohti Pohjanmerta

Meripartiolippukunta Kupittaan Henrikinpoikien koulutusalus s/y Henrika taittaa matkaa kohti Belgian Antverpenia ja Tall Ships´ Race -purjehduskilpailua Pohjanmerellä. Ensimmäinen, erityisesti tarpoja- ja samoaja-ikäkausien partiolaisille suunnattu, osuus Turusta Kööpenhaminaan on jo yli puolen välin.

Tall Ships´ Race Pohjanmerellä

Kupittaan Henrikinpoikien s/y Henrika taittaa matkaa kohti Antverpeniä. Matkaa voi seurata KHP:n sivuilta sekä marinetraffic.comissa.

Meripartiolippukunta Kupittaan Henrikinpoikien koulutusalus s/y Henrika taittaa matkaa kohti Belgian Antverpenia ja Tall Ships´ Race -purjehduskilpailua Pohjanmerellä. Ensimmäinen, erityisesti Tarpoja- ja Samoaja -ikäkausien partiolaisille suunnattu  osuus Turusta Kööpenhaminaan on jo yli puolivälissä.

Tarpojat - samoajat - vaeltajat

Alus on vieraillut Ruotsissa Visbyssä ja Karlskronassa, josta matka jatkuu Tanskaan kuuluvalle Bornholmin saarelle juhannuksen viettoon. Ennen Kööpenhaminaa alus vierailee mahdollisesti myös Saksassa Rügenin saarella. Aluksen päällikkönä Turusta Kööpenhaminaan toimii KHP:n lippukunnanjohtaja Ville Ruuskanen.

Kööpenhaminasta alus jatkaa Kielin kanavan kautta Pohjanmerelle ja Belgian Antverpeniin, josta varsinainen kilpailuosuus alkaa kohti Tanskan Aalborgia. Kilpailuosuuden kohderyhmää ovat erityisesti Samoaja- ja Vaeltaja –ikäkausien partiolaiset. Kipparina näillä osuuksilla toimii partiojohtaja Antti Hyssälä, joka kipparoi vuosi sitten s/y Henrikan Tall Ships´ Race -luokkavoittoon. Aalborgista alus suuntaa Kööpenhaminaan heinäkuun lopulla.

Kuin neljä kertaa Turku-Oulu-Turku

Paluu Kööpenhaminasta Turkuun purjehditaan Asko Laitteen komennossa elokuun alkupuolella, aluksen oltua matkalla lähes puolitoista kuukautta ja purjehdittua noin 2500 meripeninkulman matkan. Pitkä ulkomaanpurjehdus on luonut haasteita koko purjehduskauden suunnittelulle, sillä on ollut tärkeää varmistaa että kaikille ikäkausille pystytään tarjoamaan riittävästi koulutuspurjehduksia pitkästä ulkomaanpurjehduksesta huolimatta.

Pitkä yhtäjaksoinen purjehdus on vaatinut jälleen kerran myös lukemattoman määrän talkootunteja lippukunnan jäsenistöltä, jotta aluksen kunto ja sitä kautta toiminnan turvallisuus säilyy mahdollisimman korkeatasoisena.

S/y Henrika netissä

Miehistön kuulumisia voi seurata KHP:n lippukuntalehti Sauvan verkkoversiosta (http://verkkosauva.wordpress.com) sekä aluksen AIS-lähettimen lähettämää sijaintia Marinetraffic.com -sivustolta.

(KHP)