Olet täällä

Napaketun illassa keskiaikaiset markkinat

Pimeyden keskelle syttyy markkinaroihuja. Massa Napakettumaan kansalaisia sukeltaa markkinahumuun. Ja mitäpä viihdykettä markkinoilta ei löytyisi. Loppuillasta kaikki kootaan yhteen alaleirien välisiin köydenvetoihin.

Tulevaisuuden tutkailuun tuo oivallista näkökulmaa keskiaikaisten markkinoiden ennustajaeukkonen. Erään ennustuksen mukaan kesällä Saturnuksen asema tarkoittaa sitä, että ei tule sadepäivinäkään tylsää ja syksyllä pitää seuraaman sadeasuun pukeutunutta kumisaapasjalkaista henkilöä...

Keskiajassa löytyy myös tuoksuja sieltä, mistä löytyy ihmisiä. Näillä markkinoilla tuoksuina leijuu mm. silli, koivu, pippuri, terva. Tosin montaa muutakin veikattiin. Alueella kiertelee akka kasseineen ja kasseja sopii tunnustella ja niissä olevia esineitä tunnistella.

Aasi pakenee häntäänsä yleisön osallistuessa ja aasin vaihtuessa. Tukkien päällä taiteilevat kaksintaistelijat.

Traktori hävisi leiriläisille

Loppuillasta kaikki kootaan yhteen alaleirien välisiin köydenvetoihin ja kun mikään ei tunnu riittävän ilmestyy tulevaisuudesta traktori - tuo monta heppaa yhdessä kuoressa omaava metelöivä kapistus. Vaan kansahan näytti tuolle outoudelle ja niin vaan lähtee traktori takaisin omaan aikakauteensa hävinneenä. Todellinen häviäjä tässä tarinassa on köysi - kisailun heikoin lenkki.

Moisen ponnistelun jälkeen tekee sian selkämys ja kasvishöyste hedelmäsalaatteineen kauppansa. Ah ja nam!

(Napakettu-tiedotus / perjantai 25.2.2011 klo 22.34)

Napakettu on Lounais-Suomen Partiopiirin talvileiri 24.-27.2.2011 Yläneen Raasinkorven maastossa. Napakettu on tänä vuonna Suomen suurin talvileiri!

Leirille osallistuu lähes 400 tarpojaa, samoajaa ja vaeltajaa (12-22-vuotiaat) sekä aikuista johtajaa kaikkiaan 79 eri lippukunnasta.

Lisäksi lauantaina 26.2.2011 leirille osallistuu muutaman tunnin ajan noin 500 sudenpentua ja seikkailijaa (7-12-vuotiaat)

Leirisivusto: http://www.lounaissuomenpartiopiiri.fi/napakettu/