Olet täällä

Kaikki on valmiina paraatiin

Sääennuste paraatipäiväksi: aurinkoista, melkein selkeää, poutaa, lämpötila +11 astetta, tuuli lounaasta 5 m/s. Lipunkantajille riittääkin töitä. Marssinkomentaja Mari Kousan johdolla yli 150 paraatintekijää on valmiina. Suomen suurin jokavuotinen partiotapahtuma voi alkaa.

150 paraatintekijää

Suomen suurimmalla jokavuotisella partiotapahtumalla on vuosittain yli 150 tekijää. Suurimpina ryhminä liikenteenohjaajat ja marssinohjaajat (järkkärit) sekä kaksi paraatisoittokuntaa. Muita tekijöitä ovat m.m. paraatijohtoryhmä, muut toimitsijat, viestitekniikka, juhlatalojen kahvitus, tuloslaskenta, huoltokuljetus, ensiapu, partiotoimisto, piirihallitus, säätiön hallitus ja niin edelleen.

Lippulinnassamme hulmuaa vuosittain yli 60 Suomen lippua. Suomen lipun kantajia marssii suunnilleen saman verran. Paraatiamme tahdittaa yli 260 soittajaa ja rumpalia.

Kaksi juhlapuhujaa

Suomalaisen partiotoiminnan 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä paraatimme kenttäjuhlassa Turun Tuomiokirkolla on poikkeuksellisesti kaksi juhlapuhujaa, jotka molemmat ovat aktiivipartiolaisia.

Kokemusta ja perinteitä edustaa 75-vuotias partiokonkari Lauri Hollmén Salon Leiriveikoista Salosta. Nuoruutta ja tämän päivän toimintaa puolestaan edustaa 19-vuotias partiojohtaja Tytti-Emilia Mäkipää Käppäräpartiosta Porista.

Paraatituomaristot

Ryhtikilpailun arvostelutuomaristona toimii kutsuttuna Lions Club Turku / Hirvensalo. Lähes puolen vuosisadan ikäisessä Ryhtikilpailussa arvostellaan marssivan lippukunnan tahtimarssi, kaarrot, ojennukset, yhtenäinen partioasu, ohimarssisuoritus ja muu marssikuri sekä marssiaktiivisuus (marssiprosentti).

Partiohuutokilpailun tuomaristona Åbo Akademin kohdalla tarkkailevat Turun Pyhän Yrjänä kilta ja loimaalainen Saves-kilta. Arvostelutuomaristo nimeää lippukuntien huutosuoritusten partiomaisuuden, reippauden, rytmin, selkeyden ja koko lippukunnan osallisuuden perusteella Partiohuutokilpailun voittajalippukunnan.

Paraati-netti: http://www.lounaissuomenpartiopiiri.fi/tapahtumat/partioparaati/

(Kuva: Niko Vähäsarja)