Olet täällä

Henrik Söderman Euroopan partiolaisten johtoon

Partiojohtaja Henrik Söderman, Turun Sinikotkat, 34, on valittu Euroopan partiokomitean varapuheenjohtajaksi kaudelle 2010–2013. Euroopan partiokomiteaan kuuluu kuusi jäsentä, jotka edustavat 39 kansallisen partiojärjestön kautta 1,3 miljoonaa partiolaista eri puolilta Eurooppaa.

Söderman on toiminut Euroopan partiokomitean jäsenenä jo yhden kolmivuotiskauden, jonka aikana hän on vastannut erityisesti järjestön ulkosuhteiden kehittämisestä ja varainhankinnasta. Söderman toimii tällä hetkellä myös Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n kansainvälisenä asiamiehenä.

Vaikka EU-virka pitää Henrik Södermanin Brysselissä, veri vetää kuitenkin edelleen partioleireille Suomeen. Söderman suuntaa pian Brysselistä Hämeenlinnan Evolle osallistuakseen heinä-elokuun taitteessa järjestettävälle Kilke-suurleirille.

-- Partiotoimintaa harjoittaakseen ei toki tarvitse suunnata metsään, vaan keskeisiä partiotaitoja kuten yhteiskunta- ja elämäntaitoja voi harjoittaa kaupungissakin – myös Brysselissä.

-- Belgia on Suomen ohella Euroopan aktiivisimpia partiomaita väestömäärään suhteutettuna. Brysselin kaduilla näkee paljon partiohuiveja nuorten kauloissa ja täällä toimii myös suomenkielinen lippukunta, Brysselin Tuulihaukat.

Henrik Söderman kertoo partion tekevän äärimmäisen arvokasta työtä Euroopan nuorten yhteiskunnallisen osallisuuden lisäämiseksi.

-- Tavoitteena on kasvattaa nuorista aktiivisia kansalaisia, jotka osaavat ottaa vastuun maanosamme kehityksestä, hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta. Jotta tämä tavoite saavutetaan, partion on kuitenkin pystyttävä jatkuvasti uudistumaan; mukautumaan nuorten muuttuviin elämäntilanteisiin. Näin olemme järjestönä aidosti avoin sekä kiinnostava kaikille nuorille, kulttuurista, olosuhteista ja asuinpaikasta riippumatta.

(SP)