Olet täällä

Suomen mestaruudet ratkottiin Yyterissä

Partiotaitojen oranssin ja vihreän sarjan kevätmestaruuskilpailu Dyyni ´11 järjestettiin Porissa 21.5. Aurinkoinen kevätsää suosi kisoja, joissa oli kaiken kaikkiaan 43 kisavartiota kahdeksasta eri partiopiiristä.

Kisaajat pääsivät kokeilemaan taitojaan monenlaisissa tehtävissä, jotka tehtäväpäälliköt olivat suunnitelleet mahdollisuuksien mukaan sellaisiksi, joissa koko vartion panos oli tarpeellinen ja yhteistyötä mitattiin tosissaan.

Tehtävät olivat kisaajilta saadun palautteen mukaan kivoja, onnistuneita ja monipuolisia. Aikarajoitusten tosin  koettiin joissan tehtävissä olleen hiukan tiukkoja.

Rinsessat Dyynien lumoissa

- A-pukki oli kisan haastavin tehtävä, sillä ylitys oli vaikea. Ja ylitettävä joki oli kamalan likainen, kertoo Rinsessat-vartio Leirisiskot-lippukunnasta Salosta.  Tytöt huomasivat, että A-pukin solmut olisi pitänyt myös kerrata paremmin.

- Hiekkaranta oli todella upea. Maasto oli muutenkin kiva ja helppokulkuinen, ihastelevat Rinsessat Minttu Turunen, Amanda Nurmi, Veera Salminen, Olivia Kiviaho ja Hennariina Jaakkola.

Rinsessojen mielestä kisan parhaat tehtävät olivat rakentelu ja ruoka. Rakentelutehtävässä (laiva) oli sopivasti tekemistä kaikille ja kerrankin rakentelutehtävän ehti tehdä kunnolla ja huolellisesti loppuun asti. Ruokarastilla piti keittää kasviskeitto trangialla ja lisäksi piti paistaa porilainen kakko eli leipä järjestäjien kaasugrillissä. Siinä Rinsessat onnistuivat mielestään hyvin.

- Kokonaisuudessaan Dyyni-kisa oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Järjestelyt toimivat hyvin, maasto oli erittäin hieno, reitti oli helppo ja tehtävät olivat mukavia, summaa Rinsessat-vartio Salosta. Myös sää suosi niin kilpailijoita kuin järjestäjiä.

Rentoa fiilistä maastossa

Vartiot pääsivät lähtötehtävässä rakentamaan laivan, Yyterin sannoilla testattiin vartioiden merimerkkien tuntemusta, ruokarastilla vartiot keittivät kasviskeittoa ja leipoivat kakkoa, A-pukilla ylitettiin ojaa, lisäksi muun muassa pystytettiin Niger-telttaa, kuultiin lapsen ohjeita ja suunnistettiin.

Rannalla oli myös Biisi-rasti, jossa vartiot kuulivat musiikknäytteitä, joista tarkoituksena oli tunnistaa esittäjiä tai jatkaa laulujen sanoituksia. Muun muassa Dingon ja Mamban sävelet kuuluivat kauas.

"Kisajärjestelyt sujuivat hienosti ja kaikki meni putkeen, edes aikataulu ei aiheuttanut murheita, vaikka sitä hiukan jännitettiinkin" kilpailunjohtaja Mikko Kousa (PoTu) kertoo ja jatkaa samaan hymyyn: "Mulla oli paras mahdollinen kisatiimi ja haluan kiittää kisojen onnistumisesta jokaista kisojen toteuttajaa ja osallistujaa. Kaikki meni tänään putkeen."

Yhteensä 160 kisantekijää

Samanlainen rento fiilis vallitsi kisakeskuksessa, jossa kisan järjestäjät ja osallistujat kohtasivat. Myös huoltajat vaikuttivat tyytyväisiltä ja nauttivat erityisesti maisemista.

Kilpailun järjesti Porin alueen lippukunnat vahvistettuna muutamalla Pohjois-Satakuntalaisella lippukunnalla. Kaikkiaan tekijöitä oli noin 160.

Kisan tulosluettelo on nyt tarkistettu ja vahvistettu. Erityisesti oranssin sarjan toisen ja kolmannen sijanvälillä käytiin kova taisto, kun pisteet vartioiden kesken olivat samat. Tuomarineuvoston määrittämä tehtäväjärjestys (Käden taidot, A-pukki ja Suunnistus) ratkaisi sijoitukset.

Tarkempia tuloksia, kuvia ja kuulumisia pääset seuraamaan kisojen kotisivuilta: dyyni11.blogspot.com tai Facebook yhteisöstä www.facebook.com/Dyyni11. Tulossa on vielä kuvapankki kisoista.

Vihreä sarja:

1. Ilwes, Tampereen Kotkat, Häme 59,4 pist.
2. Villisiat/KuVe, Kuokkalan Vetehiset, J-SP 55,8 pist.
3. Einesteinit, Mellilän Menninkäiset, L-SP 54 pist.

Oranssi sarja:

1. Uljas, Littoisten Pirtapiiat, L-SP 63,3 pist.
2. Karhonen, Näsin Tytöt, Häme 57,2 pist.
3. Aropuput, Ikaalisten Korpi-Kotkat, Häme 57,2 pist.

Kuva: Lounaissuomalaiset WakaWaka (PoTu) ja Rinsessat (LS) paistavat kakkojaan kuvan etualalla.