Olet täällä

100-vuotiaan juhlatempaus Kaarinassa

Suomalaisen partiotoiminnan 100-vuotisjuhlat alkoivat myös Kaarinassa, jossa Kymmennys-lippukunnat toteuttivat ohjelmallisen partiotempauksen kaupungintalon pihalla 13.2.2010.

Tapahtuma oli avoin sekä partiolaisille että ohikulkijoille. Tarkoituksena oli tuoda esille partiotoimintaa ja sitä, mitä partio oikein on.

100-vuotisjuhlaa kaikille ikäkausille

Tapahtuma järjestettiin neljän Kaarinan Kymmenys-lippukunnan voimin Kaarinan kaupungintalon etupihalla. Samaan aikaan toinen osa Kaarinan Kymmenyksistä vietti sisartapahtumaa Itäharjun Prisman lähellä Turun puolella.

Tapahtuma alkoi virallisesti kymmenen aikoihin. Kaikki, seikkailijoista ylöspäin, saapuivat paikalle valmistelemaan ohjelmaa kuitenkin jo yhdeksältä. Kaikkien lippukuntien pisteet vaativat hieman telttojen ja laavujen pystyttämistä sekä lumen auraamista. Valmistelut sujuivat hyvin ja tapahtuma starttasi ajallaan.

Laurentsiaa, tandemhiihtoa ja seikkailurataa

Paikalle saapuneet innokkaat sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat jaettiin ensin neljään ryhmään ja ohjattiin neljälle rastille. Rastit toimivat parin tunnin ajan noin 30 minuuttia kerrallaan. Lopuksi oli vuorossa ruokailu. Rasteja olivat leikkirasti, näpertely, seikkailurata sekä laavunpystytys.

RajakivenKiertäjien leikkirastilla leikittiin paljon kaikenlaista kuten laurentsiaa, haarukkaa ja lihapullaa sekä pemua. Leikkijöille ei ainakaan tullut kylmä, sillä koko ajan sai olla liikkeessä. Näpertelyssä, myös RajakivenKiertäjien rasti, lapset saivat totisesti näperrellä helmiheijastimien parissa. Näperrellessä joillekin tuli liian kylmä, mutta onneksi lämmin puolijoukkueteltta auttoi asiaa.

Kaarinan Korpiklaanin suunnittelemalla seikkailuradalla kokeiltiin tandemhiihtoa ja silmät sidottuina kulkemista. Sudenpennut ja seikkailijat saivat myös opastusta myrskylyhdyn käytössä sekä varusteiden pakkauksessa. Köydenveto kuului myös seikkailurataan ja se osoittautuikin hyvin suosituksi.

Vieraille solmuja ja trangian kasausta

Mustavuoren Sissien laavunpystytysrastilla osallistujat saivat kokeilla käytännössä, miten laavu pystytetään. Suurin osa sitä ei ollut koskaan vielä kokeillut. Yllätysnumerona oli banaaninheittoa, joka oli myös lasten mieleen. Pisteen yhteydessä oli tarjolla lämmintä mehua.

Kaikkien rastien jälkeen osallistujat saivat ruokaa, joka sisälsi coucousta, kalaa ja vihanneksia. Ruoka valmistettiin trangialla ja sen valmistuksessa tuli aikataulullisesti hieman kiire, sillä tapahtuma loppui noin yhdeltä. Lopuksi pyörähdettiin vielä sisaruspiiriin.

Koko tapahtuman ajan kaiken muun ohjelman ohella toimi vielä info-piste, jossa ohikulkijat saivat tietoa partiosta ja kokeilivat erilaisia partiotaitoja. Piste sisälsi solmuja, partioaiheisen tietovisan sekä trangian kasausta. Ulkopuolisia ihmisiä kävi vain muutamia, joten info-piste jäi hieman vähemmälle käytölle.

Tapahtuma onnistui hyvin. Aurinko paistoi eikä pakkastakaan ollut liikaa. Kaikilla oli kivaa sekä osallistujat tutustuivat uusiin ihmisiin.

Teksti ja kuva: Salli Suominen (RKK).

Avaustempaus Kaarinassa oli samalla partiojohtajakurssia suorittavan Sallin kurssiin kuuluva johtamisharjoitus.