Olet täällä

SP:n puheenjohtajaksi Heidi Jokinen

Suomen Partiolaisten jäsenkokous valitsi partiojärjestön puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle Heidi Jokisen (Tornipääskyt, Turku, Lounais-Suomen Partiopiiri) ja varapuheenjohtajaksi Jussi "Jupo" Lareksen (Etelä-Karjalan Partiolaiset). Partioneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Petteri Juusola (Pohjanmaan Partiolaiset).

Tuore puheenjohtaja Heidi Jokinen totesi puheessaan, että juhlavuoden päätyttyä on aika kääntää katseet menneestä tulevaan.

- Tulevaisuus näyttää hienolta, onhan meillä kunnianhimoinen, yhdessä valmisteltu ja hyväksytty strategia sekä taustallamme maailman mielettömin liike, Jokinen sanoi.

Varapuheenjohtaja Jussi Lares korosti puheessaan piirien ja keskusjärjestön tuen merkitystä lippukunnille, jotta partion jäsenmäärä saataisiin nousuun.

- Suuret muutokset ovat hitaita. Lippukunnat tarvitsevat aikaa ja tukea, ja tässä piirien luottamushenkilöt ovat tärkeässä roolissa, Lares sanoi.

Jäsenkokous hyväksyi myös Suomen Partiolaisten peruskirjan sekä Partioliikkeen strategia Suomessa 2020 -asiakirjan. Lisäksi jäsenkokous teki päätöksen suurjuhlan järjestämisestä vuonna 2014 ja suurleirin järjestämisestä vuonna 2016.

(Jäsenkokous-tiedotus)

Jäsenkokouksessa julkisesti esittämänsä vaalilupauksensa mukaisesti Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Heidi Jokinen on tänään maanantaina ryhtynyt käyttämään Facebookia otsikolla "Suomen Partiolaisten puheenjohtaja".