Olet täällä

Sininen Kärppä pakeni pitkin Turun kujia

Sininen Kärppä kisattiin taas sunnuntaina 21.11. Turun keskusta-alueella. Kyseessä on vuodesta 1946 järjestetty kaupungintuntemus-, nokkeluus- ja salapoliisitaitokilpailu. Vartioiden tehtävänä on vihjeiden perusteella löytää tehtävärastit, jotka seuraavat pikkukriminaali Sinisen Kärpän jälkiä ympäri kaupunkia.

Tämän vuoden kisassa rastitehtäviä olivat mm. melonta Aurajoessa, paperisen sillan rakentaminen Myllysillan maisemissa, Turku 2011-mainoksien taltiointi kameralla ja ekologiset autokilpailut Puolalanpuistossa.

Osallistuneita vartioita oli yhteensä 13, joista 8 avoimessa sarjassa. Uuden partio-ohjelman mukaisesti vartioikäisten sarja oli tarkoitus jakaa seikkailija- ja tarpojaikäisten sarjoiksi, mutta pienen osallistujamäärän vuoksi sarjat päätettiin yhdistää.

Vuoden 2010 Sinistä Kärppää leimasi suuri ulkopaikkakuntalaisten osuus osallistujista. Jahtikeskus saikin kisan jälkeen kritiikkiä siitä, että vihjeet olivat Turun ulkopuolelta tulleille hieman liian haastavia. Vuosittain järjestettävässä kaupungintuntemuskilpailussa ei kuitenkaan voi kuitenkaan tyytyä vain tunnetuimpiin turistikohteisiin antamatta liian suurta etulyöntiasemaa paikallisille kisavartioille.

Palautteen perusteella kisa oli kuitenkin jälleen kerran hauska tapa viettää syksyistä (tosin tänä vuonna talvista) sunnuntaipäivää urbaanissa ympäristössä ulkoillen.

Avoimen sarjan voittajaksi selvisi kolmatta kertaa peräkkäin Auran Tyttöjen VBH (36,97 pistettä) ennen Partio-Puhurien Epätodellisia Tilbuja (36,66) ja Turun Metsänkävijöiden Citykarhua (33,77).

Vartioikäisten sarjan voiton vei Koroisten Ritarien Ilves (28,03) ennen järjestäjälippukunnan Pähkinäsäkkiä (23,28) ja Kettua (21,20).

Koko tuloslista tulee luettavaksi kisan sivuille: www.sininenkarppa.fi

Auran Tähti Pojille Sininen Kärppä on voimanponnistus, joka vaatii koko lippukunnan johtajiston sitoutumista. Jahtikeskus haluaakin kiittää kaikkia kisaajia sekä järjestelyin osallistuneita tahoja, mukaan lukien ATP:n Tuki ry:tä sekä Turun NMKY:tä avusta rastien pitämisessä.

(Jani Hyytiäinen, ATP)

Sininen Kärppä on salapoliisitaitoja vaativa kaupungintuntemuskilpailu partiolaisille.

Kärppä on muinaisista ajoista lähtien ollut 'pikku kriminaali' ja vältellyt vaihtelevalla menestyksellä virkavaltaa. Joskus Kärppä on joutunut virkavallankin kynsiin, mutta aina tavalla tai toisella onnistunut keplottelemaan itsensä vapaalle jalalle ja alamaailman syövereihin.

Kilpailussa tarkoituksena on lähdössä jaettavien vihjemateriaalien avulla löytää rastit ja suorittaa rastitehtävät kilpailun käymiseen tarkoitetussa ajassa. Voittaja on se joukkue, joka saa kerättyä eniten pisteitä. Pistetä saa sekä rasteilla olevista tehtävistä, että myös muusta - myös nokkeluus ja yhtenäinen pukeutuminen palkitaan!

Kilpailualueena toimii Turun keskustan alue ja kilpailussa liikutaan kävellen.