Olet täällä

Rattimies paras KaRHu-kisassa

Perinteinen KaRHu-kilpailu (Kaikki Rastit Hukassa) järjestettiin tiistaina 17.11.2009 Turussa ja lähialueilla. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 29 autokuntaa, mistä suuri kiitos osallistujille. KaRHu-reitti käsitti tänä vuonna yhteensä viisitoista rastia, joista osa oli miehitettyjä ja osa poikkeuksellisesti kylmärasteja. Rasteille kilpailijat johdatti viisitoista toinen toistaan selkeämpää vihjekuvaa.

Kuva: KaRHu-2009-kisan voittajajoukkue Rattimies kiertopalkintoineen kisan maalissa.

Kilpailijat starttasivat raastavan odottelun jälkeen tasan kello 18.00 Turun Metsänkävijäin Kololta. Suurin osa autokunnista lähti saman tien ajoon, mutta muutamat jäivät taktisesti kirkkaassa lampunvalossa tutkimaan vihjekuvia rauhassa sisätiloihin ennen liikkeelle lähtöä.

Kilpailun rastit oli sijoitettu laajahkolle alueelle Lauste-Raisio-Pansio -akselilla ja olivat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta helpohkoja. Ulkopaikkakuntalaisten osallistuminen kilpailuun lämmitti huomattavasti kisajohtajan sydäntä, vaikkakin he olivat hieman heikommassa lähtöasemassa paljasjalkaisiin turkulaisiin verrattuna.

Kilpailuun osallistui useita jo vuosia kisanneita konkareita, mutta myös uusia tulokkaita oli lähtenyt kokeilemaan KaRHu-kisaa.

Kilpailun voittikin nuorista kuljettajista koostunut Rattimies -autokunta, joka löysi kaikki rastit ja ajoi kisareitin läpi uskomattomassa ajassa 1.32.28. (Kisajohdolla meni kylmärastien asentamiseen reilusti yli 1h 45min.) Rattimiehen hyvä paikallistuntemus näkyi selvästi kisareitin valinnassa.

Kisan yksityoskohtainen tulosluettelo löytyy oheisesta .pdf-tiedostosta

KaRHu-kisajohto kiittää kaikkia osallistuneita ja toivoo aktiivista osanottoa myös ensi vuodeksi vuoden siisteimpään kisaan.

Rattimies kertoo - Voittajavartion kisailta

Kaikki Rastit Hukassa eli KaRHu järjestettiin taas perinteikkäästi tiistaina marraskuun pimeässä illassa. Kyse oli autosuunnistuskilpailusta Turussa ja sen lähiympäristössä, jossa piti löytää kaikki 15 rastia pelkkien kuvien avulla ja mahdollisimman nopeasti.

Tänä vuonna osallistusmiskanta oli suuri ja autokuntia löytyi yli parikymmentä. Kisaan lähdettiin suurella ryminällä ja heti alkoi parhaimman reittivalinnan valitseminen. Meidän autokunnan a.k.a. Rattimiehen reitin valinnassa pyrimme etsimään ensimmäiseksi kauimmaisen kohteen ja siinä matkalla saada selvitettyä muut kohteet ja samalla paras mahdollinen reitti.

Vaikka mukana oli navigaattorit ja kannettavat tietokoneet ynnä muut tarpeelliset apuvälineet, onnistuimme silti eksymään alkuperäiseltä reitiltä mutta onneksi pelottoman kuskin kaasujalka pelasti tilanteen ja emme hävinneet ajassa paljon matkalla.

Matkat sujuivat muuten oikein mallikkaasti, joten takapenkillä oli aikaa toteuttaa partioihanteita laidasta laitaan kun samalla etupenkillä olevat keskittyivät kilpailuun.

Tehdessämme muutamia reittivirheitä matkalla olimme lähes varmoja häviöstämme mutta yllätys olikin suuri, kun huomasimme saapuvamme ensimmäisinä maaliin ja vielä jopa huippuajalla.

Minkälainen aika olisi tullut jos olisimme ajnneet ilman reittivirheitä, sitä ei kukaan pysty edes arvailemaan. Seuraava autokunta tuli 3 minuuttia meidän perässä ja liittyivät meidän seuraamme kahvittelemaan ja puhumaan kilpailun käänteistä.

Palkintojenjako koitti ja pääsimme juhlistamaan voittoamme ja saimme mitä mahtavimmat palkinnot, KaRHu:n kiertopalkinto, reilun kaupan kahvia sekä kuskille keltainen vilkkuva varoitusvalo.

Rattimies kiittää kisasta tulee paikalle ensi vuonna samalla rytinällä!

Rattimies (TP-S)

Lopputulokset:

01. Rattimies
02. Kirkuk
03. Turun Eränkävijät
04. Myöhäiset kotkad
05. Raaát Ruoót

06. Ritari
07. FingerKotka
08. RTG-928
09. helmi
10. Supernova

11. Vihtori Lettunen
12. VauhtiSusi
13. Rados-team
14. Näätä
15. Pohjasakka

16. eMuT
17. Team Päremajavat
18. Mustan Kyyn Opel
19. Joukkoliikenne
20. Eläinkuljetus

21. Henkan Haaremi
22. Team Yövilkkaat
23. DeePKWs
24. OKL-tytöt
25. Merkilliset Retostelijat

26. Pipa Papu ja Poppana
27. LOLLOTTARET
28. Motomarsut
29. HST

 

 

(KaRHu-kisajohto)