Olet täällä

Ritarikuntien kunniamerkkejä piirin työntekijöille

Tasavallan Presidentti on myöntänyt Lounais-Suomen Partiopiirin toimihenkilöille neljä Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ja Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkkiä. Kunniamerkit luovutettiin Turun linnan kuningattaren salissa järjestetyssä juhlatilaisuudessa perjantai-iltana 17.12.2010.

Tasavallan Presidentti on myöntänyt Lounais-Suomen Partiopiirin toimihenkilöille seuraavat kunniamerkit

Suomen Leijonan ansioristi: toiminnanjohtaja Nils Grönberg,
Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein:
koulutussihteeri Riitta Suomi,
Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali: aluesihteeri Tarja Hellanmaa,
Suomen Valkoisen Ruusun mitali: toimistosihteeri Leena Hongell.

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ja Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkit on myönnetty tunnustuksena pitkäaikaisesta, ansiokkaasta, merkittävästä ja tuloksellisesta työstä suomalaisen nuorison hyväksi erityisesti Lounais-Suomen Partiopiirin, Varsinais-Suomen Partiopiirin, Satakunnan Partiolaisten, Turun Partiolaisten, Lounais-Suomen Partiosäätiön ja Varsinais-Suomen Partiosäätiön palveluksessa.

Ritarikuntien ohjesäännön mukaan Tasavallan Presidentti voi myöntää ritarikunnan kunniamerkin Isänmaan palveluksessa ansioituneelle kansalaiselle tunnustuksena huomattavista (sotilas- tai) siviiliansioista.

Edellä lueteltujen kunniamerkkien kohdalla on otettu huomioon partiotoiminnan hyväksi koituneen työn lisäksi ansioituminen yhteiskunnallisissa toimissa ja luottamustehtävissä sekä aiempi työura ja muu järjestötoiminta.

Partiopiirin johto luovutti myönnetyt kunniamerkit saajilleen Turun linnan kuningattaren salissa järjestetyssä juhlatilaisuudessa perjantai-iltana 17.12.2010.

Tilaisuudessa kuultiin myös historioitsija T. Sirenin juhlaesitelmä ritarikuntien, aivan erityisesti kunniaritarikuntien, asemasta, historiasta ja kehityksestä.

Koko partiopiiri esittää parhaat ja partiomaisimmat onnittelunsa kunniamerkein palkituille!

(JT)