Olet täällä

Jamboree penkin ja ruudun välissä

Kuudennetta kertaa Salossa järjestetty Leirisiskojen ja Salon Leiriveikkojen yhteinen Jamboree on the Internet & Jamboree on the Air -tapahtuma (JOTI/JOTA) keräsi lauantaiaamuna paikalle parikymmentä tarpojasta ylöspäin olevaa partiolaista irkkaamaan muiden suomalaisten ja ympäri maailmaa olevien partiolaisten seuraksi.

Internetin ja ilmajamboreen aikana pidetään yhteyksiä nimensä mukaisesti internetissä ja radioaalloilla tänä kyseisenä lokakuun kolmantena viikonloppuna.

Perinteisesti yöunet jäävät tapahtuman aikana kaikilla lähes olemattomiin tai jopa kokonaan ottamatta, kun aika kuluu tietokoneella eri kanavilla keskusteluihin osallistumisiin tai muun oheistoiminnan tekemiseen.

Koko viikonloppua ei tarvinnut istua penkin ja näytön välissä, vaan halukkaat pääsivät tekemään kaikenlaisia Woomal juttuja, kuten esimerkiksi leikkimään Woomal leikkejä, pelamaan Woomal lautapeliä tai tekemään Woomal askartelua.

Halukkaille järjestettiin myös tutustumiskäynti Isokylän radioamatööriasemalle, tähän elektroniikan paratiisiin.

Tässä vähän erilaisessa partiotapahtumassa on aina päässyt laulamaan yön pieninä tunteina suosikkibiisejään karaokessa, kuten pääsi myös tänäkin vuonna. Ne jotka eivät luottaneet omaan lauluääneensä, pääsivät kokeilemaan taitojaan pelaamalla Rock Bandia illan pimetessä ja aamun valjetessa.

Sunnuntai päivällä alkoi purku, jolloin unen rajamailla vaeltavat partiolaiset pakkasivat omat koneet ja romppeet kotiinkuljetusta varten. Kenellä mukanaan oli läppäri, pääsi purkamisen ja kantamisen suhteen todella helpolla.

Ensi vuonna taas jotitetaan oikein kunnolla, nyt nauttimaan univeloista!

Kuvia tapahtumasta: https://sites.google.com/site/joti2010salo/

(Juuso Partanen, Salon Leiriveikot)

JOTA-JOTI-2010: http://www.jotajoti.org/

Jamboree On The Air (JOTA): http://jota.partio.net/

Jamboree On The Internet (JOTI): http://joti.partio.net/

Suomen Nettipartiolaiset: http://www.partio.net/