Olet täällä

Lauantaina viidet partiotaitokisat Lounais-Suomessa

Lauantaina 21.5. järjestetään Lounais-Suomessa samanaikaisesti Turussa, Porissa ja Raumalla kaikkiaan peräti viidet partiotaitokilpailut. Lähes tuhannen kisaajan kisajärjestelyistä vastaa noin 500 vapaaehtoista partion harrastajaa.

Tarpojaikäisten eli 12–15-vuotiaiden partiotaitojen suomenmestaruuksista kisataan Porin Yyterissä Dyyni ’11 -kisassa. Lounais-Suomen partiopiirin nuorempien partiolaisten Taitava sudenpentu -kisat ja Timanttiliiga-seikkailijakisat järjestetään samanaikaisesti sekä Turussa että Raumalla.

Kaikkiaan kisoihin osallistuu kolmella paikkakunnalla yhteensä noin 925 kisaajaa ja 500 vapaaehtoista kisajärjestäjää ja nuorten kilpailijoiden saattajaa. Turussa kilpailuun osallistuu seikkailijoita noin 170 ja sudenpentuja 280, Raumalla seikkailijoita noin 150 ja sudenpentuja 100. Jokaisella ryhmällä on 1–2 saattajaa. Dyynissä kilpailijoita on 225. Turussa järjestelytehtävissä työskentelee noin 100 henkilöä, Raumalla 80 henkilöä ja Porissa 130 henkilöä

Dyyni ’11 -SM-kilpailut Porissa

Lounais-Suomen partiopiiri järjestää Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n tarpojaikäisten partiotaitojen suomenmestaruuskilpailut Yyterin Dyyneillä Porissa 21.5.2011.

Tyttövartiot kilpailevat oranssissa sarjassa, poika- ja sekavartiot vihreässä. Kilpailussa ratkotaan myös partiopiirien välinen mestaruus. Kilpailu on päiväkilpailu. Kilpailuvartiona on lippukunnan jäsenistä koottu vartio, jossa on viisi 12–15-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 70 vuotta. Kilpailureitin enimmäispituus on oranssissa ja vihreässä sarjassa 9 km.

Kisakeskus: Meri-Porin koulukeskus, Rieskalantie, Pihlavassa 15 km Porin keskustasta luoteeseen
Kilpailun johtaja Mikko Kousa, p. 040 754 2894, mikko.kousa(ät)gmail.com
www.lounaissuomenpartiopiiri.fi/kilpailut/dyyni

Taitava sudenpentu -kisa Turussa ja Raumalla

Sudenpentukisassa nuorimmat, 7–10-vuotiaat partiolaiset pääsevät kokeilemaan taitojaan ja käyttämään niitä koko pentueen hyväksi. Sudenpennut pääsevät mm. laskemaan, lukemaan, piirtämään, suunnistamaan ja sytyttämään nuotion. Kilpailupentueen koko on Turussa 4–6 sudenpentua, jotka ovat iältään 7–10-vuotiaita. Raumalla pentueen koko voi olla isompikin. Kullakin pentueella on oma aikuinen saattaja.

Timanttiliiga -seikkailijakisa Turussa ja Raumalla

Reippaan ja uteliaan seikkailijan ja seikkailijavartion apua tarvitaan timanttiliigan nappaamiseksi. Kisassa ratkotaan salaperäisten timanttivarkaiden arvoitusta ja löydetään aarre. Kilpailuvartion koko on 4–6 seikkailijaa iältään 10–13 vuotta. Raumalla kisavartio voi olla isompikin. Vartioilla on 1–2 aikuista saattajaa.

Turussa järjestäjänä Tuulihaukat
Kisakeskus: Wäinö Aaltosen koulu, Wäinö Aaltosen koulutie 3, Hirvensalo, Turku
Kisan johtaja Tuuli Aalto-Nyyssönen, p. 044 331 4648, tuuli.aaltonyyssonen(ät)gmail.com

Raumalla järjestäjänä Karimo
Kisakeskus: Lähdepellon urheilukeskus, Kodisjoentie 91, Rauma
Kisan johtaja Suvi Routasalo, p. 050 5302 736, suvi.routasalo(ät)gmail.com