Olet täällä

Hopeasusi Kari 'Gori' Heinistölle

Partiojohtaja Kari 'Gori' Heinistölle (Turun Metsänkävijät) on myönnetty Suomen Partiolaisten Hopeasusi (nro 113.), joka luovutettiin hänelle partioparaatin juhlatilaisuudessa Turun VPK-talon juhlasalissa lähes 400 partiojohtajan läsnäollessa. Kari 'Gori' Heinistö on toiminut yhtäjaksoisesti yli 20 vuoden ajan suomalaisen partioliikkeen johtotehtävissä.

Hopeasuden luovutustilanteessa piirinjohtaja Aleksi Heikkilä esitteli Gorin m.m. seuraavasti: Partiojohtaja Kari Heinistön partiotyö on pitkäaikaista, partioliikettä kehittävää ja aatteellisesti erittäin vahvaa. Gori on poikkeuksellisen suurella panoksellaan vienyt partiotoimintaa merkittävällä tavalla eteenpäin.

- Nuorille on annettava mahdollisuus löytää itsestään se, missä he ovat hyviä ja auttaa heitä luottamaan itseensä. Tämän itse koin saaneeni partiossa, kertoo Gori lehtihaastattelussa juuri Hopeasuden vastaanotetuaan.

Kerran Mänkijä, aina Mänkijä, jo 42 vuotta

Lippukuntansa Turun Metsänkävijäin johtajatehtävissä Gori toimi 22 vuoden ajan esimerkiksi kolkkajohtajana, lippukuntalehti Mänkijän toimitussihteerinä, rahastonhoitajana, lippukunnan apulaisjohtajana, hallituksen sihteerinä ja hallituksen jäsenenä.  Nuoruusvuosiltaan on Gori myös partiotaitojen kolminkertainen suomenmestari.

Turkulaisen Karhu-Kopio oy:n hallituksen jäsenenä Heinistö on toiminut tähän mennessä yli 30 vuoden ajan, josta hieman yli 20 vuotta hallituksen puheenjohtajana.

Valtakunnallista partiotyötä yli 23 vuotta

Partiopiirissä Gori on toiminut sudenpentujaoston ja Tammileirin tehtävissä sekä Partiovarusteen johtokunnan jäsenenä ja puheenjohtajana.

Partiojärjestössä (SP) Heinistö on toiminut yhteensä 8 vuoden verran talousvaliokunnan jäsenenä ja puheenjohtajana sekä SP:n hallituksen jäsenenä (talousministeri).

Valtakunnallisen Partiosäätiön hallituksessa Gori on toiminut tähän mennessä 17 vuoden ajan, josta täydet kaudet (6 vuotta) myös säätiön hallituksen puheenjohtajana.

Baden Powell Fellow ja Suurmänkijä

Tällä hetkellä Gori Heinistö on myös Ruotsin kuninkaan perustaman nuorten Value Based Leadership koulutusorganisaation Suomen maakoordinaattorina. Suomessa on tällä hetkellä 16 Baden Powell Fellow -partiolaista, Gori on yksi heistä.

Partiojohtaja Kari Heinistölle on aiemmin myönnetty muun muassa 1. luokan Mannerheim-solki, Suomen Metsänkävijäin Kultainen Suurmänkijämerkki ja Suomen Partiolaisten kultainen ansioristi.

Hopeasuden myöntämisperusteet

Hopeasusi voidaan myöntää miespuoliselle partiojohtajalle, joka on vuosikymmenien ajan toiminut vastuullisissa partiojohtajatehtävissä ja on saavuttanut arvoaseman laajalti tunnettuna partiopersoonana.

Hopeasuden saaja on omalla poikkeuksellisen suurella panoksella positiivisesti ja rakentavasti vienyt partiotoimintaa eteenpäin ja lisännyt partioliikkeen tunnettuutta.

Hopeasuden saajalta odotetaan, että hänen tekemänsä partiotyö on partioliikettä kehittävää ja aatteellisesti erittäin vahvaa.

(Teksti: Jyrki Tuominen. Kuva: Tatu Lertola.)