Olet täällä

Betlehemin rauhantuli saapuu Turkuun

Rauhan ja valon viesti, Betlehemin rauhantuli saapuu jälleen Ruotsin kautta Turkuun Lounais-Suomen Partiopiirin partiolaisten saattamana. Rauhantuli tuodaan Turun tuomiokirkkoon, kaikille avoimeen Kauneimmat joululaulut -tilaisuuteen sunnuntaina 20.12.2009 klo 18.00.

Liekki matkaa Betlehemistä eri puolille maailmaa

Betlehemin rauhantuli on perinne, joka sai alkunsa Itävallassa vuonna 1986. Siitä lähtien itävaltalainen lapsi on noutanut liekin Jeesuksen syntymäpaikalta ja lähettänyt liekin matkaan halki Euroopan. Eri maiden partiolaiset ovat ottaneet perinteekseen liekin kuljetuksen ja sen viemisen jouluaikana kirkkoihin, vanhustentaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, vankiloihin ja erilaisiin tapahtumiin muistuttamaan rauhan tärkeydestä. Tänäkin vuonna liekki matkaa partiolaisten saattamana ainakin yli 30 Euroopan maahan. Turun tuomiokirkkoon saapuvan liekin noutaa Tukholmasta turkulainen partiolainen Katariina Ottosson.

Ole mukana jatkamassa rauhan viestiä!

Tahdotko jatkaa rauhan viestiä? Betlehemin rauhantulen liekistä voit käydä sytyttämässä myös oman lyhtysi ja jakaa sitä edelleen paikkoihin, joissa se ilahduttaa muitakin. Omaan lyhtyysi liekin voit noutaa Turun tuomiokirkon edestä sunnuntaina 20.12. noin klo 19.00-19.15. Tulen jakajina toimivat partiolaiset. Lyhdyksi sopii esimerkiksi myrskylyhty tai tulen tuulelta suojaava kynttilälyhty.

Jos et pääse kirkosta rauhantulta hakemaan, mutta haluaisit sitä kuitenkin eteenpäin jakaa, voit tulla myös tulta vastaan Turun satamaan lauantaina 19.12. klo 19.50.

kansainvälinen ja partioaatteellinen jaosto