Olet täällä

Partiolaiset suurella joukolla seurakuntavaaleihin

Partiolaiset ovat lähdössä Turussa ja Kaarinassa ennätyssuurella joukolla marraskuisiin seurakuntavaaleihin. Partiotyön Ystävät -nimen alla ehdolla olevat partiolaiset ovat saaneet liikkeelle yhteensä 81 ehdokasta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kahdeksassa seurakunnassa.

Listoilta löytyy aktiivipartiolaisten lisäksi myös mm. entisiä partiolaisia sekä partiolaisten isiä ja äitejä. Ehdokkaista 52 on naisia ja 29 miehiä. Ehdokkaiden keski-ikä on 38 vuotta.

Ehdokkaina on myös nuoria, 18-22 vuotiaita partiolaisia. Erityisen hyvin nuorten rekrytoinnissa ovat onnistuneet Katariinanseurakunnassa toimivat partiolaiset, joiden listalta löytyy kolme 18-vuotiasta ehdokasta. Yksittäisistä partiolippukunnista aktiivisimmin vaaleissa on mukana Maarian Kämmekät kymmenellä ehdokkaalla.

Partiolaisten vaali-innostus Lounais-Suomessa ei rajoitu pelkästään Turkuun ja Kaarinaan. Omia listoja  partiolaisilta löytyy lisäksi muun muassa Maskussa ja Raisiossa. Lisäksi partiolaisia on ehdokkaina myös muilla vaalilistoilla.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi keskiviikkona 15.9. Vaalilautakunnat vahvistavat ehdokasluettelot ja arpovat ehdokkaiden vaalinumerot 1.10. Seurakuntavaalit käydään 14.-15. marraskuuta. Ennakkoäänestys on mahdollista 1.-5.11. kirkkoherranvirastoissa. Turussa ja Kaarinassa ennakkoäänestyspaikkoja on myös kauppakeskuksissa ja oppilaitoksissa.