Olet täällä

Koulutusryhmä kokousti kokkaillen

Vilinää melskettä, helinää helskettä koulutusryhmän joulukokouksessa

 

Joulun lähestyessä luottistoimintakin rauhoittuu ja on aika kiittää vuoden mittaan pesteissään ahertaneita. Koulutusryhmän perinteisiin kuuluu, että pestinsä päättävät järjestävät vuoden viimeisen kokouksen puitteet ja myös oheisohjelmaa.

Tänä vuonna koulutusryhmä joulukokousteli yhdessä tapaksia valmistaen. Pääsimme vierailemaan Neljä Ulottuvuutta-mainostoimiston veikeissä neuvottelutiloissa, joiden yhteydessä on Roccan entinen koulutuskeittiö.

Koulutusohjaajat käärivät hihansa, pukeutuivat essuihin ja tonttulakkeihin ja tarttuivat toimeen. Iloisen puheensorinan ja lämpimän tunnelman keskellä perusraaka-aineista valmistui mitä monenlaisempia herkkuja. Serranokinkkukääröjä, aurapäärynäpipareita, "töhnävartaita", tapasleipäsiä, sangriaa, munakasta ja lihapullia, yms. Tekemällä oppii ja yhdessä tekeminen on kivaa!

Ruokien valmistuttua hoidimme kokousasiat. Kokous päättyi kierrokseen, jossa muistelimme mennyttä vuotta ja esiin nousi paljon onnistumisia ja iloisia muistoja. Piirin ensimmäinen monimuotoinen PJ-peruskurssi oli keväällä, syksyllä oli kaksikielinen PJ-kurssi yhteistyössä FiSScin kanssa ja näiden lisäksi vuoden mittaan on ollut monta perinteisempää partiojohtajien peruskurssia. Hämeen partiopiirin kanssa järjestettiin hyvin mennyt lippukuntakurssi, jossa koulutettiin lippukuntiin johtajistoa ja ikäkausivastaavia. Ko-Gi -untuvikkoja on ohjattu ja nappuloita päästy luovuttamaan uusille Gilwell-lippukunnan jäsenille. Ilmo ja Ilona tukevat entistä paremmin lippukuntien koulutussuunnittelua ja kouluttautumista. Uusia koulutusvastaavia on koulutettu lippukuntiin ja piiritoimijoita piirimme luottiksiksi. Ja paljon muuta.

Kiitoksia kaikille kursseilla kouluttaneille ja tervetuloa uusiin seikkailuihin ensi vuonna. Koulutusryhmä toivottaa kaikille piparintuoksuista ja omenanpunaista joulua sekä koulutuksentäyteistä uutta partiovuotta.