Olet täällä

Partiolaiset töissä Tall Ships’ Racessa

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-28.8. Aurajoen rannat täyttyvät taas purjelaivoista, kun The Culture 2011 Tall Ships’ Regatta saapuu Turkuun. Culture Regatta on Itämerellä purjehdittava Tall Ships’ Races -tapahtuma, joka saapuu Turkuun kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi.

Pääpiirteittäin tapahtuma on samanlainen kuin kesän 2009 Tall Ships’ Races -kilpailu.

Turkuun saapuvat noin 30 purjealusta tulevat kilpaosuudelta Liettuan Klaipedasta ja jäävät viikonlopuksi Aurajoen suulle vierailijoiden ihailtaviksi. Sen jälkeen laivat nostavat taas purjeensa ja suuntaavat kilpailuosuudelle kohti Gdyniaa, Puolaa.

Tänä vuonna laivoja on vähemmän kuin kesällä 2009, mutta ne ovat kooltaan huomattavasti suurempia. Yli satametrisiä purjealuksiakin saapuu tapahtumaan vähintään kolme.

Partiolaiset purjehtivat ja palvelevat

Kuten aikaisemminkin, partiolaiset ovat näkyvä osa tapahtumaa. Kilpailuosuudelle osallistuu kaksi meripartiolippukuntien koulutusalusta (s/y Henrika ja s/y Theia) ja partiolaiset toimivat myös järjestelyissä ja vapaaehtoistyössä tapahtuman aikana.

Joka laivalle on määrätty myös oma yhteysupseeri, joka hoitaa oman nimikkoaluksensa asioita. Myös heidän joukossaan on partiolaisia.

Lounaissuomalaisista partiolaisista koottu Support team -ryhmä työskentelee tapahtuman ajan miehistöjen viihtymisen eteen. He vahtivat miehistöjen suihkuja ja wc-tiloja, pyörittävät pesulaa, sekä hoitavat juoksevia asioita ja lähetin töitä alueella.

(Teksti: Kaisa Mäkikangas, TSR-team, KLY)