Olet täällä

Mannerheimin muistoilta 28.1.

Marsalkka Mannerheimin muistopäivän maakunnalliset juhlallisuudet järjestetään perinnettä noudattaen perjantai-iltana 28.1.2011 klo 17.00 Turun Sankariristillä. Marsalkka Mannerheimin kuolemasta tulee nyt kuluneeksi 60 vuotta.

Marsalkka Mannerheimin muistopäivän juhlallisuudet Turun Sankariristillä perjantai-iltana 28.1.2011 klo 17.00

Ensimmäisen kunniapartiolaisen, Mannerheim-soljen perustajan, Suomen Marsalkka C.G.E. Mannerheimin maakunnallista muistopäivää vietetään perinteiseen tapaan nyt jo 60. kerran tammikuun 28. päivän illan hämärtyessä Turun Sankariristillä.

Marsalkka Mannerheimin muistopäivän maakunnalliset juhlallisuudet järjestetään perinnettä noudattaen perjantai-iltana 28.1.2011 alkaen klo 17.00 Turun Sankariristillä. Partiolaisten erityisenä osuutena on toteuttaa juhlallisuuksien arvokas ja näyttävä soihtukulkue.

Marsalkka Mannerheimin kuolemasta tulee nyt kuluneeksi 60 vuotta

Muistojuhlallisuudet sankarihaudoilla alkavat perjantai-iltana 28.1.2011 klo 17.00 ja sitä varten kokoonnutaan Ylösnousemuskappelille klo 16.40, partiolaisten soihtukulkue jo klo 16.30. Itse tilaisuus kestää noin puoli tuntia, hieman säästä riippuen.

Partiolaisten näyttävän ja arvokkaan soihtukulkueen muodostavat tällä kertaa vuorollaan Mustavuoren Sissit, RajakivenKiertäjät, Maarian Tähkät, Rantakaarinat ja Tuulihaukat partiojohtaja Matti Helangon (TSK) johdolla.

Tilaisuudessa esiintyvät Turun NMKY:n mieskuoro Naskalit, Auran Tähti Poikien rumpupartio ja Nuotiotyttöjen signalisti.

Seppeleenlaskun Sankariristille suorittavat vuorollaan kutsuttuina Turun kaupungin, Merivoimien ja Suomen Partiolaisten johtohenkilöt.

Juhlatilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita!
Suositellaan tummaa vaatetusta. Partiohuivi.

Jo 60 vuotta kestänyt perinne

Muistotilaisuus on järjestetty alkujaan 1951 partiolaisten aloitteesta ja toimesta silloisen piirinjohtaja Rafael Helangon johdolla. Sittemmin järjestelyvastuu siirtyi laajalle, maakunnalliselle kansalaisjärjestöjen toimikunnalle, jossa partiolaiset ovat olleet keskeisesti mukana koko ajan. Myös toimikunnan nykyinen puheenjohtaja ja sihteeri ovat partiolaisia.

Niinikään partiolaiset ovat jatkuvasti jo 60 vuoden ajan järjestäneet juhallisuuksien näyttävän soihtukulkueen.

Maakunnallisessa muistojuhlatoimikunnassa partiolaisia edustavat Matti Helanko (TSK) ja Jyrki Tuominen (TuMe), jotka vastaavat myös mahdollisiin tiedusteluihin.