Olet täällä

Rogaining-kisaperinne jatkuu 2010

Rogaining-kisaperinne jatkuu vuonna 2010. Viime toukokuussa ensimmäistä kertaa järjestetty Turku Rogaining Sprint -suunnistuskilpailu saa jatkoa keväällä 2010. Jatkopäätökseen vaikutti ennen kaikkea ensimmäisestä kisasta saatu runsas positiivinen palaute.

"Useat osallistujat toivoivat kilpailun järjestämistä myös tulevana vuonna. Emme halunneet tuottaa innokkaille kisaajille pettymystä, vaan päätimme tarjota kansalle sitä, mitä kansa haluaa",  perustelee kilpailun johtaja Juha Nappu (IVK) päätöstä kisaperinteen jatkamisesta.

Myös piirin kilpailujaostossa tieto jatkopäätöksestä on otettu ilahtuneena vastaan.

"Erilaiset kilpailut ovat hyviä tavoitteita ja suorituskyvyn mittareita ihan peruskuntoilijallekin. Ne antavat uutta puhtia ja innostusta treenaamiseen, kuntoiluun tai erilaisten taitojen opetteluun. Rogaining-kisa on siitä hyvä, että kaiken tasoiset suunnistajat voivat kisata samassa kisassa omalla tasollaan", toteaa L-SP:n kilpailujaoston puheenjohtaja Sari Lähdeniemi (RaKiNa).

"Ihanaa, kun järjestävällä taholla on innostusta aivan oma-aloitteisesti organisoida tällainen tilaisuus kaikille partiolaisille ja suunnistuksen ystäville", hehkuttaa Sari onnellisena.

Turku Rogaining Sprint -kilpailun järjestäjänä toimii partiolippukunta Ilpoisten Vuorenkävijät ry. Vuoden 2009 kilpailuun osallistui 129 suunnistajaa ja kisassa oli edustettuna kaikkiaan 24 L-SP:n lippukuntaa.

Ensi vuoden kilpailu järjestetään Turussa maanantaina 31.5.2010.

Kisasivut: www.ivk.fi/rogaining/

Mitä on Rogaining?

Rogaining on suunnistusta, jossa kilpailijan tulee annetussa määräajassa hakea mahdollisimman monta rastia haluamassaan järjestyksessä. Rastit on pisteytetty eri arvoisesti ja eniten pisteitä määräajassa kerännyt on voittaja.

(IVK)