Olet täällä

Partion 100-vuotisjuhlaparaati

Suomalaisen partiotoiminnan 100-vuotisjuhlan merkeissä paraatimme kenttäjuhlassa Tuomiokirkolla on kaksi juhlapuhujaa, jotka molemmat ovat aktiivipartiolaisia. Meripartiolaiset juhlivat lisäksi kansainvälistä 100-vuotiasta meripartiotoimintaa.

Paraatijuhlaan Turun VPK-talolle ovat erityisen tervetulleita kaikki partiojohtajat, kutsuvieraat, ansiomerkinsaajat ja Mannerheim-soljen saajat.

Partioparaati Turussa partioviikon sunnuntaina 25.4.2010

Juhlapuhujista kokemusta ja perinteitä edustaa 75-vuotias partiokonkari Lauri Hollmén Salon Leiriveikoista Salosta. Nuoruutta ja tämän päivän toimintaa puolestaan edustaa 19-vuotias vaeltaja Tytti-Emilia Mäkipää Käppäräpartiosta Porista.

Juhlapuhujista Lauri Hollmén on toiminut vuosikymmenien ajan lippukunnanjohtajana Tuulenpojissa Salossa, Salon Leiriveikoissa ja Salon Eränkävijöissä sekä kolkkajohtajana Töölön Sinisissä Helsingissä. Laurin nykyinen lippukunta on Salon Leiriveikot. Partiotoiminnassa jo taustalle siirtyneen Laurin partiotunnit ovat täyttyneet partiohistorian tutkimisesta ja kirjoittamisesta sekä partiohistorian ja -perinteen tallentamisesta ja siirtämisestä uusille partiopolville.

Nuoruutta ja tämän päivän toimintaa edustava 19-vuotias vaeltaja Tytti-Emilia Mäkipää Käppäräpartiosta Porista. Tytti-Emilia on suomalaisen partiotoiminnan nuori medialähettiläs (Young Spokesperson Finland). Lippukunnassaan hän on toiminut vartionjohtajana ja laumanjohtajana sekä partiopiirissä sudenpentujaoston ja koulutusryhmän jäsenenä.

Mannerheim-soljen saajat marssivat kärjessä

Paraatimarssilla Mannerheim-soljen saajat marssivat omana osastonaan paraatin alkupäässä heti lippujen jäljessä. Heti ohimarssin suoritettuaan Mannerheim-soljen saajat lähtevät kunniakäynnille sankarihaudoille. Kunniakäynnin jälkeen bussikuljetus palaa keskustaan ja paraatijuhlaan.

Paraatimarssin aikana Partiohuutokilpailu

Partioparaatin marssiosuuden alussa Åbo Akademin päärakennuksen kohdalla käydään lippukuntien välinen Partiohuutokilpailu. Arvostelutuomaristona toimivat Turun Pyhän Yrjänän kilta ja loimaalainen Saves-kilta.

Paraatijuhla Turun VPK-talon juhlasalissa

Tilaisuuden kahvitarjoilu alkaa klo 15.45. Juhlatilaisuus alkaa klo 17.00. Tilaisuuteen ovat erityisen tervetulleita kaikki partiojohtajat, kutsuvieraat, ansiomerkinsaajat ja Mannerheim-soljen saajat.

Paraatin aikataulu partioviikon sunnuntaina 25.4.2010

Lippukunnat kokoontuvat paraatipäivää varten kukin oman lippukunnanjohtajansa ilmoittamassa paikassa lippukunnanjohtajan ilmoittamaan aikaan. Nämä aika- ja paikka-tiedot sekä osa muistakin paraatiohjeista vaihtelevat lippukunnasta toiseen.

klo 13.30 järjestyminen Tuomiokirkontorille alkaa
klo 13.55 kaikki lippukunnat valmiina Tuomiokirkontorilla
klo 14.00 kenttäjuhla Tuomiokirkontorilla alkaa
klo 14.25 paraatimarssi Tuomiokirkolta alkaa
klo 14.45 lippulinna suorittaa ohimarssin
klo 16.05 viimeinen lippukunta suorittaa ohimarssin
klo 16.15 partioparaatin marssiosuus päättynyt
klo 15.45 partiojohtajien paraatijuhlan kahvitus alkaa
klo 17.00 partiojohtajien paraatijuhla VPK:n talolla alkaa
klo 18.30 partiojohtajien paraatijuhla päättyy

Marssireitti

Tuomiokirkontori - Brahenpuisto kiertäen - Uudenmaankatu - Tuomiokirkkosilta - Aninkaistenkatu - Yliopistonkatu - Kauppiaskatu - Linnankatu (ohimarssipaikka Kaupungintalon puistikon kohdalla) - Kristiinankatu.

Kristiinankadulta pääosa lippukunnista jatkaa Aurajokirantaa (Läntinen Rantakatu) pitkin Teatterisillalle ja sitä pitkin edelleen Aurajoen ylitse Turun Kaupunginteatterin ja Valtion Virastotalon vaiheille, missä lippukuntien kuljetukset ohjeen mukaisesti odottavat (ja minne paraatimarssi päättyy).

Paraati-netti: www.lounaissuomenpartiopiiri.fi/tapahtumat/partioparaati