Olet täällä

Sisupartiolaisten Kurnunkierros 25 v.

Henrikin Tapulityttöjen järjestämä 25. Kurnunkierros-partiotaitokilpailu sisupartiolaisille järjestettiin 10-11.4.2010 Rymättylän Kunstenniemessä. Juhlavuoden kunniaksi kilpailu järjestettiin poikkeuksellisesti kaksipäiväisenä. Kilpailuosa itsessään saatiin päätökseen jo lauantaina, mutta yhdessä oloa jatkettin yöretken merkeissä sunnuntaille.

Kuva: Kurnunkierros-pt-kisan voittaja Katkaravut (NT) kilpapursineen uittorastilla.

Mukana kisaamassa mestaruudesta oli viisi vartiota. Vartiot olivat tulleet piirimme alueelta Somerolta, Turusta ja Mietoisista. Mukana oli myös muutama aivan uusi ”tulokasvartio”.

Kaikki otetaan huomioon

Kaikkiaan viikonloppua Rymättylässä vietti noin 50 sisupartiolaista ja johtajaa.

Koska kyseessä oli tapahtuma sisupartiolaisille, oli otettava huomioon liikuntarajoitteet ja näin ollen kaikkiin rasteihin oli helppo kulku ja osa rasteista sijaitsi jopa sisällä Kunstenniemen eri mökeissä. Myös näkövammaiset oli otettu huomioon ja rastit olivat käsin kosketeltavia.

Partio 100 vuotta täälläkin

Rasteilla käsiteltiin kuitenkin samoja asioita kuin muissakin partiotaitokilpailuissa yleensä. Aiheina oli mm. kierrätystä, turvallisuutta, arviointia ja muuta sellaista.

Lisäksi haisteltiin eri tuoksuja sisältäviä purkkeja, pohdittin vastuksia luontokysymyksiin ja ratkottiin ”partio 100 vuotta” -rastilla muun muassa, mikä puussa roikkuvista hatuista on kuulunut partiolaisille.

Sing Star pt-kisoissa

Lisäksi järjestäjät olivat tänä vuonna painottaneet myös kilpailun keveämpää puolta. Sitä löytyi mm. Sing Star -rastilla ja itse tehdyn kilpapurren uittorastilla, kuten kuvassamme voittajavartio Katkaravut juuri tekee.

Poikkeuksellista tänä vuonna oli myös se, että järjestävän lippukunnan, Henrikin Tapulityttöjen, sisuvartio Sammakot toimi kisan rasteilla rastipäälikköinä tehtävänään ottaa vastaan kisavartiot ja heidän ilmoittautumisensa.

Palkintojenjakotilaisuus huipentui sammakkokakkukahveihin. Samalla vietimme iltaa laulaen ja leikkien kuten partiossa on tapana.

Kisan tulokset

1.sija Katkaravut, Nuotiotytöt, Turku
2.sija Satakielet, Mietoisten Kolopuutintit, Mynämäki
3.sija Delfiinit, Turun Sinikotkat ja Nuotiotytöt, Turku
4.sija (jaettu) Menninkäiset, Marjatat ja Mikon Pojat, Somero
4.sija (jaettu) Rapu, Turun Sinikotkat ja Nuotiotytöt, Turku

(Teksti ja kuva: Sanna "Hyme" Santala, Henrikin Tapulitytöt)