Olet täällä

Rogaining-ilmoittautuminen alkoi vauhdikkaasti

Turussa maanantaina 30.5.2011 järjestettävä Turku Rogaining Sprint -suunnistuskilpailu on herättänyt runsaasti kiinnostusta piirin lippukunnissa. Ensimmäiset ilmoittautumiset kisaan saapuivat lähes kaksi kuukautta ennen kilpailupäivää.

Partiolippukunnista osanottonsa ehtivät ensimmäisinä varmistamaan Euran Peurat, Maarian Kämmekät, Mustavuoren Sissit, Turun Metsänkävijät ja Varsinais-Suomen Samoilijat.

Hyvissä ajoin kilpailuun ilmoittautui myös jo kahtena edellisenäkin vuonna kisassa mukana ollut Turun Tähti-Tyttöjen Katja Auvinen.

"Rogaining tarjoaa perinteistä suunnistusta enemmän taktikointia ja aivotyötä, jolla voi vaikuttaa omaan sijoitukseen. Rogaining tarjoaa vaihtelua ja erilaista haastetta, olematta kuitenkaan liian vaikeaa aloittelijallekaan", perustelee Katja omaa kiinnostustaan lajiin.

"Joukkuesarja sopii hyvin esim. tarpoja- tai samoajavartioille suunnistusharjoitukseksi tai kevätretkeksi.  Parisarja on hyvä vaihtoehto vaikkapa vaeltajaikäisille kaveruksille, jotka ovat kiinnostuneet suunnistuksesta, mutta arkailevat lähteä yksin kilpailemaan", vinkkaa itse henkilökohtaiseen sarjaan osallistuva Katja.

Kilpailukeskuksena toimii tänä vuonna Runosmäen koulu Turussa.

Kilpailuun ilmoittaudutaan kisan www-sivuilla osoitteessa http://www.ivk.fi/rogaining/

Mitä on rogaining?

Rogaining on suunnistusta, jossa kilpailijan tulee annetussa määräajassa hakea mahdollisimman monta rastia haluamassaan järjestyksessä. Rastit on pisteytetty eri arvoisesti ja eniten pisteitä määräajassa kerännyt on voittaja.

Turku Rogaining Sprint -kisassa kilpailuaika on kaikilla sarjoilla 2 h.

Kilpailun järjestäjänä toimii partiolippukunta Ilpoisten Vuorenkävijät ry.

(IVK)