Olet täällä

Pelastuspalvelu palkitsi partiolaisia

Turun Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu palkitsi kevätkokouksessaan neljä partiojohtajaa pitkään jatkuneesta ja huomattavan ansiokkaasta toiminnasta Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun hyväksi. Kokouksen koulutuksellisena osuutena analysoitiin alkuvuoden kaikki kolme etsintähälytystä, joissa myös partiolaiset olivat aktiivisesti auttamassa.

Huomionosoituksena hyvin pitkään jatkuneesta ja huomattavan ansiokkaasta toiminnasta Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun ja sen päämäärien hyväksi luovutettiin valtakunnallisen Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun pronssinen ansiomitali seuraaville partiojohtajille:

  • Antti Aarnio, Turun Partio-Sissit,
  • Jaana Eronen, Littoisten Pirtapiiat,
  • Jouko Näsänen, Tavastin Liljat ja
  • Simo Suominen, Mustavuoren Sissit.

Valtakunnalliset ansiomitalit luovuttivat Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun Varsinais-Suomen maakuntatoimikunnan puheenjohtaja Petri Raita ja Turun Vapaaehtoisen pelastuspalvelutoimikunnan puheenjohtaja Paavo Vilpo.

Jo Turun Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun syyskokouksessa 2010 luovutettiin

  • Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun hopeinen ansiomitali: Hannu Vaissalo, Turun Partio-Sissit,
  • Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun hopeinen ansiomitali: Kari Vuola, Auran Tähti Pojat,
  • Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun pronssinen ansiomitali: Mika Vilpo, Auran Tähti Pojat.

Tänä vuonna jo 3 etsintähälytystä

Tänä vuonna 2011 ovat partiolaiset vastanneet jo kolmeen (3) pelastuspalveluhälytykseen. Etsinnät teki vaativiksi kova pakkanen ja hyytävä viima.

Tammikuun alkupuolella etsittiin iäkästä mieshenkilöä Nättinummen - Saramäen - Runosmäen alueella. Tammi-helmikuun vaihteessa 6-8-vuotiaat tyttö ja poika olivat kadoksissa Pansion suunnalla. Helmikuun loppupuolella etsittiin nuorta tyttöä Patterihaan - Sataman alueella Turussa.

Partiolaiset olivat merkittävällä tavalla mukana kaikissa näissä kaupunkiympäristön maastoetsinnöissä.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on palvelua parhaimmillaan "Aina valmiina" -asenteella. Jokaisella on oikeus saada apua, jokaisella on velvollisuus auttaa.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu soveltuu erityisesti vaeltajille, johtajille ja johtajaikäisille, harjoitukset hyvin myös alle 18-vuotiaille samoajille. Lippukunnan oman etsintäharjoituksen voi järjestää vaikkapa kesäleirillä.

Lisätietoja Vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta: www.vapepa.fi