Olet täällä

Piirien Puukko Lounais-Suomen Partiopiiriin

Lounais-Suomen Partiopiirin kisajoukkue voitti piirien välisen kilpailun partiotaitojen syksyisissä SM-kilpailuissa Lohjalla 9.-10.10.2010. Niinikään lounaissuomalaiset saavuttivat kaksi sarjavoittoa: harmaassa sarjassa Wanhad Kotkad (Turun Sinikotkat) ja sinisessä sarjassa Aarni (Littoisten Pirtapiiat). Lisäksi Team-K (TuMe) sijoittui harmaassa sarjassa pronssille ja TosiVahvaKarhu (TuMe) punaisessa sarjassa hopealle.

Kolme mestaruutta Lounais-Suomeen

Uudenmaan Partiopiiri järjesti viikonloppuna partiotaitojen SM-kilpailut Lohjalla. Kilpailun teemana oli viestinvälitys kautta aikojen sekä vaikuttaminen ja ajan hengessä pysyminen. Kisaamassa oli lähes 300 partiolaista ympäri Suomen ja kilpailun järjestäjiäkin oli melkein sama määrä. Suomenmestaruudet menivät Tampereelle, Nastolaan ja kahdessa sarjassa Turun seudulle.

Viikonlopun aikana kilpailussa mm. rakennettiin keinuhevonen, valmistettiin omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta nuotiolla, tehtiin kananmunasta ja suklaasta mignonmuna, pelastettiin ihminen vedestä ja vastattiin kysymyksiin päivän lehdestä. Kisarasteista vastasivat lippukunnat eli paikallisyhdistykset eri puolilta Uuttamaata. Rasteja kisaan tuli esimerkiksi Keravalta, Kouvolasta ja Porvoosta.

Kilpailua oli järjestämässä suuri määrä uusmaalaisia nuoria ja aikuisia – vapaaehtoisvoimin. Kilpailua valmisteltiin noin puolitoista vuotta.

Kisoissa kilpailtiin neljässä eri sarjassa. Nuoret 14-18-vuotiaat kilpailivat sinisessä ja punaisessa sarjassa, aikuiset yli 18-vuotiaat taas hieman vaativammissa ruskeassa ja harmaassa sarjassa.

Partiotaitojen suomenmestarit syksyllä 2010

Sininen: Aarni (Littoisten Pirtapiiat),
Punainen: Pa-Ha (Tampereen Kotkat),
Ruskea: Toisinaanajattelijat (Nastapartio),
Harmaa: Wanhad Kotkad (Turun Sinikotkat),
Ruskea vaeltajasarja: Xenon (Roineen Tytöt),
Harmaa vaeltajasarja: Vuoripuro.com (Ähtärin Eräveikot),
Piirien välinen kilpailu: Lounais-Suomen Partiopiiri.

(www.viacustus.fi)

 

 

Via Custus – partiotaitokilpailut vapaaehtoisvoimin lähes 300:lle

Uudenmaan Partiopiiri järjestää partiotaitojen suomenmestaruuskilpailut lokakuussa 2010, päivämäärä on 9. - 10.10.2010. Kisaprojekti on koko piirin ja sen lippukuntien yhteinen juttu ja suuri voimainponnistus. Kisan nimi on Via Custus.

Kilpailun teemana on viestinvälitys (kautta aikojen) sekä vaikuttaminen ja ajan hengessä pysyminen. Vanhan sivistyksen ja pysyvyyden pohjana on jo parisen tuhatta vuotta ollut latina, kielten kuningas.

Kuninkaantie, tuo Pietari Brahen jo ravaama tie on ollut kautta aikojen Suomen viestiliikenteen pohja. Suurelta, ja varsinkin tärkeimmiltä osiltaan, se kulkee Uudenmaan Partiopiirin toiminta-alueen läpi. Nimen Kuninkaantie väylä sai Ruotsin kuninkaalta Kustaa III:lta, joka uusmaalaiseen tapaan oli itsetietoinen ja päheä mies.

Kuninkaamme Kustaa III:n, Kustun, tie siis muotoutuu mukalatinaksi muotoon Via Custus. Erehdyttävästi myöskin Kustin polku tms. Viestitiellä, postitiellä tieto kulkee, posti kulkee ja Kusti polkee.

Suomen Partiolaisten syysmestaruudet ratkotaan Lohjalla 9.-10.10.2010. Kilpailu tuo Lohjalle lähes 300 partiolaista ympäri Suomen kisaamaan suomenmestaruudesta, mutta myös melkein yhtä paljon kisajärjestäjiä. Kilpailun teemana on viestinvälitys kautta aikojen, vaikuttaminen ja ajan hengessä pysyminen.

Uudenmaan Partiopiirin on vuoro järjestää Suomen Partiolaisten syysmestaruuskilpailut 9.-10.10. Tapahtumaa on valmisteltu jo yli vuoden ajan ja varsinainen koitos tapahtuukin tänä viikonloppuna Lohjalla. Kisat tuovat osallistujien lisäksi paikkakunnalle varsin suuren määrän kisajärjestäjiä.

Kilpailun sujuvaan onnistumiseen tarvitaan lähes yhtä paljon tekijöitä kuin on osallistujia. Partiotaitokilpailun rasteista vastaavat piirin paikallisyhdistykset eli lippukunnat. Lohjalle saapuu rastit mm. Kouvolasta, Hyvinkäältä, Nurmijärveltä ja Keravalta.

Kisojen erityispiirteenä voi pitää myös sitä, että kisajärjestäjät ovat nuoria. Kisojen johtokaksikko on alle kolmikymppisiä ja monista kisarasteista vastaavat parikymppiset nuoret.  ”Projekti on ollut vaativa, mutta sen tekemisessä on ollut ilo olla mukana”, kisojen 23-vuotias järjestelysihteeri Mirjam Pullinen kertoo.

”Tietenkin järjestelyissä on mukana myös vanhempia aikuisia, mutta ikä ei ole varsinaisesti ollut ehtona mihinkään tehtävään”, Pullinen jatkaa.

Suomenmestaruudet ratkeavat sunnuntaina kun kaikki kisaajat ovat saapuneet maaliin ja palkinnot jaetaan. Nuoret kilpailevat sinisessä ja punaisessa sarjassa, aikuiset hieman vaativammissa ruskeassa ja harmaassa sarjassa.

(www.viacustus.fi)