Olet täällä

Turun Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu 40 v.

Turun Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun (TVP) toiminnan käynnistymisestä tulee kuluneeksi 40 vuotta. Tätä merkkipäivää juhlitaan maanantaina 11.10.2010. Valtakunnallisesti vapaaehtoinen pelastuspalvelu on 50 järjestön yhteenliittymä. TVP on osaavien auttajien verkosto, joka täydentää viranomaistoimintaa erityisesti paljon pelastushenkilöstöä vaativissa tehtävissä.

Suomen Punainen Risti toimii TVP:n yhdysjärjestönä ja koordinoi toimintaa yleisen vapaaehtoisen pelastustoiminnan osalta.

TVP on osaavien auttajien verkosto, jonka tehtävänä on omajohtoisesti täydentää ja tukea poliisi-, pelastus- sekä sosiaali- ja terveysviranomaisia erityisesti paljon pelastushenkilöstöä vaativissa tehtävissä.

Yleisin tilanne, jota varten TVP kouluttaa vapaaehtoisiaan, on kadonneen ihmisen etsintä. Näistä kadonneista merkittävä osa on viime aikoina ollut kotonaan asuvia Alzheimerin tautia sairastavia vanhuksia.

Muita tehtäviä, joihin TVP voidaan hälyttää, ovat muiden muassa liikenneonnettomuudet, tulipalotilanteet sekä ympäristöonnettomuudet, esimerkiksi tulvat.

Koulutetut vapaaehtoiset antavat loukkaantuneille ensiapua, järjestävät onnettomuuksien uhreille ensihuoltoa, majoitusta, vaateapua sekä henkistä tukea.

Turun Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun 40-vuotisjuhla

maanantaina 11.10.2010 klo 19.00

Turun Yliopiston hammaslääketieteen laitoksen auditoriossa (Lemminkäisenkatu 2, Turku).

Olet lämpimästi tervetullut mukaan tähän syyskoulutustilaisuutemme sijaan järjestettävään juhlatilaisuuteen.

Ohjelma:

Tervehdyssanat / TVP-toimikunnan puheenjohtaja Paavo Vilpo

Musiikkiesitys / Maarian VPK:n soittokunta

Juhlaesitelmä / V-S pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Mika Kontio

Huomionosoitukset jäsenistölle

Vapaa sana

Tilaisuuden juonto: Anne Nurmi

Kahvitarjoilu

Liitteenä kutsu pdf-muodossa.