Olet täällä

Krookan Rääkin tehtävistä ja maastosta pidettiin

Merikarvialla 3.-4.9. pidetyt piirin syyskisat onnistuivat hyvin. Kilpailijoilta saadun palautteen mukaan tehtävät olivat kivoja ja erilaisia. Myös reitti ja miljöö saivat kehuja. Erityisesti eläintehtävät, melonta ja ammunta olivat pidettyjä.

Kisat alkoivat järvimaisemassa Merikarvian joenalkulähteilllä vesimylly-lähtötehtävällä. Hieman liian vaativaksi osoittautuneen suunnistuksen jälkeen edettiin viitoitettua reittiä pitkin kasveja keräten kauniissa Lankosken koski- ja jokimaisemassa. Vanhan myllyn pihalla tunnistettiin piirin lippukuntien huivimerkkejä ja yhdistettiin niitä oikeisiin alueisiin.

Ensiapurastilla lavastetun metsurin kirves/moottorisahaonnettomuuden jälkeen kerättiin puolukoita vaellusreitin varrelta. Hirvikosken elämystilan pihamaalla valmistettiin välipalaksi puolukkapuuroa ja puolukkakiisseliä. Sen jälkeen tunnistettiin sahan esineitä, tuotoksia, puulajeja ja sahatavaran nimityksiä. Metsärastilla oli solmun tunnistusviestijuoksu tehtävä ja sen jälkeen oli vuorossa hevostilalla hevosen/ponin kiinniotto ja riimun teko hevoselle.

Yörastilla valmistettiin rautalangasta halsteri ja pellistä risujen polttoon tarkoitettu jätkänkynttilä. Perinneruokana oli halstratut silakat. Aamulla melottiin tyynessä ja kauniissa kelissä jokisuumaisemaa Koivuniemenherran kotieläintilalle, jossa kiikaroitiin lintutornista linnunvalokuvatauluja, vastattiin lehmäaiheisiin kysymyksiin ja lypsettiin lehmä. Kotieläintilalta oli venekuljetus jokea pitkin. Matkan aikana vastattiin Merikarvianjokea koskeviin kysymyksiin.

Alakylän kyläyhdistyksen jokikodalla vastattiin viitoitetun reitin varrella oleviin Merimetsokysymyksiin. Sen jälkeen ruskea ja harmaa sarja tunnistivat merenrannassa Krookanlahden laiturissa olevan purjeveneen osien ja asioiden nimityksiä.

Harmaalla sarjalla oli lisäksi oma tavoiteaikatehtävä, jossa vartio pyrki etenemään viitoitetun reitin mahdollisimman tarkasti mahdollisimman nopeassa itse etukäteen arvioimassaan ajassa. Kränin lammastilalla laskettiin lampaiden korvamerkkilovia ja arvioitiin lampaiden painoja.
Sen jälkeen ruskea ja harmaa sarja vielä suunnistivat peilikuvaksi tulostetulla kartalla. Kiritaipaleen jälkeen ammuttiin ilmakiväärillä Merikarvian ilma-asehallissa ennen maalia.

Kisan jälkeen kilpailijat pääsivät uimaan Merikarvian uimahalliin.

Tehtäväkuvaukset, tulokset ja paljon muuta saat kisan nettisivuilta:
http://www.osmonsolmu.fi/kr7

Sivuilla on myös tehtävä- ja asiakohtainen palautekysely, johon otetaan mielellään palautetta kisoista kaikilta kilpailijoilta:
http://www.osmonsolmu.fi/kr7/kysely.asp

Terveisin kisajohtaja Haksu (Petri Hakosalo)