Olet täällä

Kevätkokouksessa oli vauhtia ja hyvää keskustelua

Lounais-Suomen partiopiirin kevätkokous pidettiin Porin yliopistokeskuksessa sunnuntaina 3.4.2011. Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat sekä keskusteltiin paljon TuMen aloitteesta sudenpentujen ja seikkailijoiden kesäleiriksi.

Piirin kevätkokous alkoi Partioparlamentaarikkojen puheenjohtajan Outi "Ode" Mäkelän tervehdyksellä eduskunnasta. Ode kehotti kaikkia partiolaisia olemaan näin vaalivuonna myös yhteiskunnallisesti aktiivisia. Videotervehdyksensä kokoukselle lähettivät myös Huhu2012:n johtajat Matti ja Kerttu, jotka toivoivat aktiivista osallistumista leirin tekoon ja itse leirille. Huhu2012:n nettisivut ovat nyt auenneet osoitteessa www.huhu2012.net.

Kevätkokouksen puheenjohtaja Juha "Vasku" Vasama nuiji kokousta eteenpäin tomerasti ja hyvällä vauhdilla. Sääntömääräiset asiat tulivat tehokkaasti käsitellyiksi. Piirin varajohtaja Mari Kousa esitteli virallisen Toimintakertomuksen vuodelle 2010. Toimintakertomus hyväksyttiin pienin teknisin korjauksin. Mari toivoi, että kaikki ottaisivat itselleen joskus sen verran aikaa, että ehtisivät kahlata koko toimintakertomuksen läpi, koska siitä saa hyvän kuvan esimerkiksi piirin jaostojen toiminnasta. Kaikille vuoden 2010 tapahtumien järjestäjille ja toiminnan mahdollistajille lähetettiin iso kiitos.

Talousryhmän puheenjohtaja Milka Nousiainen esitteli vuoden 2010 tilinpäätöksen iloisin mielin, koska tällä hetkellä piirin talous on hyvällä mallilla. Tilikauden tulos oli voitollinen (5 486,23 €). Tilikaudella varsinaisen toiminnan kulut olivat budjetoitua suuremmat, mutta esimerkiksi varainhankinta oli budjetoitua menestyksekkäämpää. Piirin jäsenmaksu päätettiin pitää vuonna 2012 edelleen 13,50 € suuruisena.

Kokouksessa asetettiin vaalitoimikunta, jonka puheenjohtajaksi on lupautunut Marikki Impivaara (Nuotiotytöt). Muut jäsenet ovat Mika Kuusisto (KRR) ja Ulla Värre (Karimo), ph:n edustajana vaalitoimikunnassa on piirinjohtaja Aleksi Heikkilä.

Piirihallitus esitteli pohtimiaan vaihtoehtoja Olli Jääsaaren (TSK) syyskokouksessa 2010 esittämään ponteen. Piirihallituksella oli kolme vaihtoehtoa siihen, miten kaikki lippukuntien äänet saataisiin käyttöön piirin kokouksissa: nykymallin kehittäminen, ääntenkäyttöoikeuden tarkastelu sekä ns. piirineuvosto. Kokous päätti, että jatketaan nyt entiseen tapaan ja katsotaan, miten tilanne kehittyy tulevaisuudessa. Toimiin ryhdytään uudestaan, jos tilanne sitä vaatii.

Kalle Virtasen esittelemä TuMen aloite sudenpentujen ja seikkailijoiden kesäleiriksi 2013 haukkasi valtaosan kokousajasta. Kokous haastoi piirihallituksen tehokkaasti, ja keskustelua käytiin taitavasti hienoin argumentein. Suuntaa-antava käsiäänestys leirin lisäämisestä piirin tapahtumien tähtikarttaan päättyi äänin 39-49. TuMen aloite sai 39 ääntä ja piirihallituksen ehdotus säilyttää syyskokousessa hyväksytty toimintasuunnitelma sai 49 ääntä. Piirihallitus käyttää äänestyksen perusteella harkintaa, tuleeko tämä asia vielä syyskokoukseen.

Suhmuraisena kevätsunnuntaina Porin yliopistokeskukseen oli saapunut 93 äänivaltaista edustajaa 39 jäsenyhdistyksestä.