Olet täällä

Partiolaiset mukana lasten etsintähälytyksessä

Turun Pansiossa ilmoitettiin lauantaina illansuussa kadonneeksi 2 lasta. Poliisi hälytti avukseen Turun vapaaehtoisen pelastuspalvelun ja varuskunnan virka-apuosaston. Etsintähälytykseen lähti myös 18 partiolaista.

Turun Pansiossa ilmoitettiin lauantaina 29.1.2011 illansuussa kadonneeksi 6-vuotias tyttö ja hänen 8-vuotias veljensä. Vanhemmat ilmoittivat lasten katoamisesta iltaseitsemältä etsittyään heitä sitä ennen jo parin tunnin ajan.

Poliisi määräsi Turun vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytyksen illalla ennen kello kahdeksaa. Etsintään osallistui läheisten ja poliisin lisäksi Turun vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja merivoimien virka-apuosasto Pansiosta. Lapset löytyivät hyvävoimaisina jo noin puolitoista tuntia hälytyksen jälkeen, kun apuvoimien varsinaista etsintää oltiin vasta aloittelemassa.

Turun vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsintähälytykseen osallistuivat: partiolaiset, Varsinais-Suomen pelastuskoirat, Autoliiton tiepalvelu, Turun Lazaruspalvelu, SPR:n ensiapuryhmät ja Maarian VPK.

Pelastuspalveluhälytys tapahtuu aina viranomaisen, yleensä poliisin, määräyksestä. Partiolaiset ovat olleet mukana Turun vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsintä- ja viestiorganisaatiossa alusta asti, yli 40 vuoden verran.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on palvelua parhaimmillaan "Aina valmiina" -asenteella. Jokaisella on oikeus saada apua, jokaisella on velvollisuus auttaa.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu soveltuu erityisesti vaeltajille, johtajille ja johtajaikäisille, harjoitukset hyvin myös alle 18-vuotiaille samoajille. Lippukunnan oman etsintäharjoituksen voi järjestää vaikkapa kesäleirillä.

Turun vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytys- ja koulutusasioissa auttavat:

Jouko Näsänen, jouko.nasanen(ät)iki.fi, 0400- 987 051.
Kari Vuola, kari.vuola(ät)kolumbus.fi, 0400- 740 060.
Petteri Heinonen, petteri.p.heinonen(ät)gmail.com, 050- 487 3956.