Olet täällä

Ennakkoäänestys alkaa maanantaina

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa nyt maanantaina 1. marraskuuta. Aikaa ennakkoäänestämiseen on marraskuun ensimmäinen viikko perjantai-iltaan asti. Ennakkoäänestyspaikkoja on seurakuntakanslioiden, kauppakeskuksien, kirjastojen ja seurakuntakotien lisäksi myös monissa oppilaitoksissa ja lukioissa.

Äänioikeus on kaikilla vähintään 16-vuotiailla kirkon jäsenillä. Äänestystilanteessa mukaan tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, jollaiseksi kelpaa nuorilla myös mopo-kortti tai opiskelijakortti.

Marraskuun 14.-15. päivänä pidettävien seurakuntavaalien ehdokkaiden nimet ja ehdokasnumerot on julkaistu seurakuntavaalien sivuilla ja vaalikoneessa. Partiolaisia ja partiotyön tukijoita on ehdokkaina monissa seurakunnissa.

Seurakuntavaalit: http://www.seurakuntavaalit.fi

Vaalikone: http://seurakuntavaalit.vaalikone.org/fi

Äänioikeus 16-vuotiailla

Joka neljäs vuosi pidettävissä seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt seurakunnan korkeimpaan päättävään elimeen, kirkkovaltuustoon. Seurakuntayhtymissä valitaan lisäksi edustajat paikallisseurakuntien seurakuntaneuvostoihin.

Merkittävin muutos edellisiin vaaleihin verrattuna on äänestysikärajan lasku 16 vuoteen. Äänioikeus on kaikilla kirkon jäsenillä, jotka ovat täyttäneet 16 vuotta viimeistään ensimmäisenä vaalipäivänä 14.11.2010.

Kaikkien ehdokkaiden nimet löytyvät valtakunnallisesta vaalipalvelusta osoitteessa: www.seurakuntavaalit.fi

Partiotyön ystävillä paljon ehdokkaita

Turun, Kaarinan, Raision ja Maskun Partiotyön Ystävillä on kaikkiaan 88 ehdokasta. Runsaan aktiivipartiolaisjoukon lisäksi Partiotyön Ystävien listoilta löytyy myös muita partiotyön tukijoita.

Partiotyön ystävien ehdokkaiden tiedot kuvineen löytyvät esitteestä (pdf):
http://www.ivk.fi/pdf/esite_pty_kaikki_lowres.pdf

Lisätietoja seurakuntavaaleista: www.seurakuntavaalit.fi