Olet täällä

Ansiomitalit

L-SP:n pronssinen ansiomitali voidaan myöntää aktiivisesta ja ansiokkaasta toiminnasta lippukunnassa, piirissä ja/tai keskusjärjestössä. Edellyttää yleensä vähintään kolmen vuoden ansiokasta toimintaa partiojohtajatasoisissa tehtävissä mahdollisen edellisen ansiomerkin myöntämisen jälkeen. Saajan on anomisvuonna täytettävä yleensä vähintään 23 vuotta. Tätä nuoremmille tulee ehdottaa ensisijaisesti ikään sidottuja ansiomerkkejä, kuten Mannerheim-solkia tai Pyhän Yrjön solkea.

SP:n pronssinen ansiomitali voidaan myöntää partiolaiselle tunnustuksena vuosia kestäneestä säännöllisestä ja tuloksellisesta toiminnasta lipk:ssa, piirissä tai järjestössä.

L-SP:n hopeinen ansiomitali voidaan myöntää pitkäaikaisesta ja erittäin ansiokkaasta toiminnasta lippukunnassa, piirissä ja/tai keskusjärjestössä. Edellyttää yleensä vähintään neljän vuoden ansiokasta toimintaa partiojohtajatasoisissa tehtävissä piirin tai keskusjärjestön ansiomerkin myöntämisen jälkeen.

SP:n hopeinen ansiomitali voidaan myöntää partiolaiselle tunnustuksena pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta lpk:ssa, piirissä tai järjestössä. Saaja toimii vaativissa partiotehtävissä ja niitä leimaa nousujohteisuus.

L-SP:n kultainen ansiomitali voidaan myöntää poikkeuksellisen ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta lippukunnassa, piirissä ja/tai keskusjärjestössä. Kultainen ansiomitali numeroidaan ja sen luovuttaa piirinjohtaja.