Olet täällä

Syys-SM-kilpailut

Päivämäärä: 
07.10.2017 - 08.10.2017
Järjestäjä: 
Lappi
Sijainti: 
Äkäslompolo
Suomi
Tagit: 

Julkaistu 20.2.2017
Tehtäväkohtaiset pisteet julkaistu 23.5.2017

HUOMIO KISAVARTIOT: Kun olette ilmoittautuneet Elämykseen, olkaa heti yhteydessä Riikkaan Partiotoimistolla (riikka.hosiosto@partio.fi) kuljetusasioiden hoitamisen vuoksi.


Syys-SM-kilpailut Äkäslompolossa 7.-8.10.2017


Lappi on täynnä elämyksiä! Lappi houkuttelee nyt kävijöitä enemmän kuin koskaan aiemmin. Kilpailun teemana on Lapin matkailu, jolla on pitkät perinteet ja joka on osa paikallista elämää. Teemaa lähestytään paikallisten näkökulmasta ja kilpailuissa tuodaan esiin työ Lapin elämysten takana.

Tervetuloa kurkistamaan Lapin elämysten taakse Äkäslompolon ainutlaatuisissa maisemissa!

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten 1.8.2009 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä. SM-kilpailusääntöjen 9§:stä poiketen piirikohtaiset vartiomäärät ovat rajoittamattomat. Kutsumme kaikki vartiot mukaan!

Osanotto-oikeus

Osanotto-oikeus on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n vuoden 2017 jäsenmaksun maksaneilla vähintään 14-vuotiailla partiolaisilla. Vartion jäsenen katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon hänet on Kuksa-jäsenrekisterissä merkitty. Ainoastaan kyseinen piiri voi vahvistaa kilpailijalle toisen lippukunnan. Kilpailuvartion jäsen voi kilpailla vain yhden lippukunnan nimissä kalenterivuoden aikana. Lapin Partiolaiset ry:n vartiot eivät voi piirihallituksen päätöksellä osallistua kilpailuun.
Sarjajako

Tyttövartiot kilpailevat sinisessä ja ruskeassa sarjassa, poika- ja sekavartiot puolestaan punaisessa ja harmaassa sarjassa. Osanottajien iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin. Toisin sanoen osanottajan ikä lasketaan kaavalla kilpailuvuosi miinus osanottajan syntymävuosi.

Kaikki sarjat kilpailevat yön yli. Kilpailun yhteydessä ratkotaan partiopiirien välinen mestaruus.

Sininen ja punainen sarja

Kilpailuvartiossa on neljä 14-18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus sinisessä sarjassa on enintään 20 kilometriä ja punaisessa enintään 25 kilometriä.

Ruskea ja harmaa sarja

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Molempien sarjojen sisällä ratkotaan myös vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden välillä, joiden jäsenet ovat 18-22-vuotiaita. Kilpailureitin pituus on ruskeassa sarjassa enintään 25 kilometriä ja harmaassa enintään 36 kilometriä.
Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Kilpailuun ilmoittaudutaan kilpailuvartioittain Kuksa-jäsenrekisterin kautta. Ilmoittautuminen alkaa sunnuntaina 5.3.2017 ja päättyy keskiviikkona 20.9.2017. Osallistumismaksu on 90 euroa/vartio.

Jälki-ilmoittautuminen alkaa torstaina 21.9.2017 ja päättyy keskiviikkona 27.9.2017. Jälki-ilmoittautuneiden vartioiden osallistumismaksu on 135 euroa/vartio.

Lapin Partiolaiset ry laskuttaa suoraan kilpailuvartiota tai lippukuntaa ilmoittautumisen yhteydessä annettujen tietojen mukaan.

Ilmoittautuessa on lisäksi ilmoitettava erityisruokavaliot ja vartion mahdollinen majoitus- ja aamu- ja iltapalatarve ennen kilpailua. Majoituspaikalla on tarjolla majoittujille ilta- ja aamupala maksua vastaan. Aterioiden hinnat kerrotaan ilmoittautumislomakkeessa ja ne laskutetaan osallistumismaksun yhteydessä.

Kilpailijoiden kilpailukeskus ja majoitus on Kolarin kouluilla, josta järjestetään yhteiskuljetus molempiin suuntiin kilpailumaastoon Äkäslompoloon.

Kilpailusta poisjäävän vartion maksuja ei palauteta, mutta piirillä on mahdollisuus asettaa tilalle toinen vartio samaan sarjaan. Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, yhden lämpimän aterian ja peseytymismahdollisuuden kilpailun jälkeen, kuljetukset kilpailun aikana, majoituksen sitä tarvitseville sekä mestaruusmitalit, kunniakirjat ja palkinnot parhaiten menestyneille vartioille.

Ennakko-ohje

Kilpailua koskevaa ennakkotietoa julkaistaan kilpailun verkkosivuilla osoitteessa elamys2017.fi. Ennakko-ohje julkaistaan viimeistään tiistaina 26.9.2017 kilpailun nettisivuilla ja toimitetaan kilpailuvartiolle sähköpostitse. Mikäli vartio haluaa ennakko-ohjeen paperisena, on siitä mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.

Vuoden 2016 mestarit

Sininen: Luupiokäppäkarvakonit, Viherlaakson Peurat, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset
Punainen: Sateenkaarikanit, Olarinmäen Samoajat, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset
Ruskea: Elma, Littoisten Pirtapiiat, Lounais-Suomen Partiolaiset
Harmaa: Naali, Kajaanin Korvenpojat, Järvi-Suomen Partiolaiset
Vaeltajien mestaruus (ruskea): MassaHysteria, Nuotiotytöt, Lounais-Suomen Partiolaiset
Vaeltajien mestaruus (harmaa): Toulouse, Kilon Kipinät, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset
Piirien välinen mestaruus: Pohjanmaan Partiolaiset

Kyseisiä piirejä pyydetään huolehtimaan kiertopalkintojen toimittamisesta kaiverrettuina kilpailukeskukseen ennen kilpailun alkua.