Olet täällä

Sadan lapsen purjehdus 2017

Päivämäärä: 
24.08.2017
Kello: 
15:30 - 21:00
Järjestäjä: 
Turun 100-vuotiaat lippukunnat
Vastuuhenkilö: 
Antti Valtola, merisusi[ät]aurantahtipojat.fi, 0400- 521 466.
Sijainti: 
Aurajoki-Airisto-Saaronniemi-Airisto-Aurajoki
Turku
Suomi
Tagit: 

 

SATA VUOTTA TÄYTTÄVIEN TURKULAISTEN MERIPARTIOLIPPUKUNTIEN LAHJA LAPSILLE

Sata vuotta täyttävät turkulaiset meripartiolippukunnat Auran Tähti Pojat, Auran Tytöt, Puhurin Pojat, Turun Partio-Sissit ja Åbo Vildar tarjoavat sadalle lapselle unohtumattoman purjehduskokemuksen partioaluksilla.

Lapset kutsutaan purjehtimaan Turussa torstaina 24.8.2017.

Sadan lapsen purjehdus -tapahtuman suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tilaisuus on mukana Suomi 100-juhlavuoden virallisessa ohjelmassa.

Turkuun perustettiin vuonna 1917 viisi partiolippukuntaa. Partiovuosi 2017 on näiden lippukuntien sadas toimintavuosi, jota juhlistetaan monin tavoin. Lippukuntien omien leirien ja retkien lisäksi juhlivat partiolaiset haluavat antaa lahjan lapsille, jotka eivät ole osallistuneet partiotoimintaan tai päässeet purjehtimaan.

Sadan lapsen purjehdus järjestetään torstaina 24.8.2017 lippukuntien koulutusaluksilla. Tapahtumaan pyritään löytämään osallistujiksi 8-12  -vuotiaita, partiota harrastamattomia lapsia erilaisista lapsi- ja nuorisotyötä tekevistä  yhteisöistä. Tapahtuman toivotaan olevan unohtumaton elämys, joka samalla myös yhdistää veneisiin kutsuttuja lapsia.

Tapahtumapäivänä puolet osallistuvista lapsista purjehtii partiolaisten aluksilla reitin Aurajoen itärannalta Ruissalon Saaronniemeen. Puolet lapsista purjehtii reitin takaisin Ruissalon Saaronniemestä Aurajokeen. Tapahtumaan kuuluu myös kaikkien yhteistä aikaa Saaronniemessä, ohjelmassa on muun muassa makkaran- ja lätynpaistoa, leikkejä ja pelejä. Tapahtuma-aika on klo 15.30-21.00.

Tapahtumaan osallistuvat partioalukset ovat s/y Aurantyttö (Auran Tytöt ry), s/y Windis  (Åbo Vildar rf) s/y Merisusi (Auran Tähti Pojat), s/y Merisissi (Turun Partio-Sissit ry) ja  s/y Jotunheim (Puhurin Pojat).

Tapahtumaan osallistuu myös yhteistyötahoja omilla aluksillaan. Purjehdusta on turvaamassa Naantalin Seudun Meripelastajat ry:n pelastusvene P/V LÄHITAPIOLA V-S.

Ilmoita lapsia mukaan tapahtumaan

Alla olevasta osallistumislinkistä voit ehdottaa lapsia osallistumaan tapahtumaan.

Perustelethan lomakkeella, miksi ilmoittamillesi lapsille tapahtuma olisi elämys. https://www.lyyti.in/SLP2017

Lisätietoja:                                                                                       

Auran Tähti Pojat
Antti Valtola
merisusi@aurantahtipojat.fi
p. 0400 521 466.

 

.