Olet täällä

Komentaja 2018

Partioparaatin Marssinkomentaja 2018
partiojohtaja Helena Siivonen (Kolkankävijät):

Siivonen Helena KolKäv 2018

PARTIOPARAATI 2018

Perinteinen partioparaati marssitaan keväisessä Suomen Turussa toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina 6.5.2018 klo 14.00 alkaen.

Partiokevät huipentuu yhteiseen paraatiin!

Kaksi kuukautta kevään tyylikkäimpään päivään, paraatiin. Sitä ennen on mitä parhain hetki retkeillä, kisailla, kouluttautua ja muutenkin mennä metsään yhdessä oman vartion tai vaikka koko lippukunnan voimin. Mahdollista uusia elämyksiä ja seikkailuja lippukunnan ikäkausipartiolaisille sekä aikuisille – ja myös itselle.

Vuosi 2018 on luotsivuosi ja tavoitteena on, että jokaisessa lippukunnassa on käytössä tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaluotsien pestit. Kun partio-ohjelma on mielekästä ja motivoivaa, saamme kasvatettua nuoristamme vastuuntuntoisia partiolaisia, jotka tuovat jatkuvuutta. Yhdessä tekemällä pääsemme eteenpäin.

Yhdessä tekemistä on hyvä harjoitella koloiltojen lisäksi myös kisoissa. Piirimme teemana on kisat ja tavoitteena onkin, että jokainen osallistuu partiotaitokilpailuihin kisaajana, saattajana, rastimiehenä tai vaikka muonittajana. Kisoista on tarjolla elämyksiä, joita muistella: jokainen kisaaja taatusti ylittää itsensä ja rohkaisee kisavartiotaan huikeisiin suorituksiin.

Paraati on sopiva hetki juhlia onnistunutta partiokevättä. Sitä, että ensimmäisen vuoden sudenpennut ovat uskaltautuneet ensimmäiselle yöretkelleen, seikkailijat ovat ylittäneet itsensä kisoissa, tarpojat ovat avoimesti ylpeitä partiolaisuudestaan, samoajat ovat saaneet uusia ystäviä ympäri piiriä, vaeltajat ovat käyneet partiojohtajakoulutuksen ja kaikkia niitä aikuisia, jotka mahdollistavat partiotoimintaa.

Ei ole väliä, tuleeko taivaalta rakeita tai aurinkoa, sillä me partiolaiset yhdessä teemme paraatin. Tuhansittain partiolaisia: uusia sudenpentuja, kymmeniä paraateja nähneitä konkareita, partiojohtajia, luotseja, kisaajia, yhdessä olemista, ylpeyttä partiolaisuudesta, kevät ja toivottavasti aurinkoakin!

Sinä ja lippukuntasi olette lämpimästi tervetulleita – paraatissa näemme!

Turussa, muistelemispäivänä 22.2.2018

Helena Siivonen
Kolkankävijät
Marssinkomentaja