Olet täällä

Komentaja 2017

Partioparaatin Marssinkomentaja 2017
partiojohtaja Sanna Ahtiainen (Vaakun Vartijat):

Ahtiainen Sanna VaaVa 2017

PARTIOPARAATI 2017

Perinteinen partioparaati marssitaan keväisessä Suomen Turussa toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina 7.5.2017 klo 14.00 alkaen.

Tervetuloa paraatiin, yhdessä!

Muistan ensimmäisen paraatini kuin eilisen päivän. Jo aamupäivällä harjoittelimme kolon pihalla ja katsoimme viimeiset viilaukset varusteisiin. Sitten hyppäsimme bussiin ja tulimme Tuomiokirkolle, tuhansien muiden mukana. Ero maaseutukirkon pihaan oli aikamoinen.

Soittokuntien kova soitto ja ihmisten valtava määrä vähän sudenpentua pelottivat, mutta ennen kaikkea päivästä jäi mieleen se, miten paljon meitä oli kokoontunut yhteen. Miten hienoa olikaan olla mukana!

Tämä tunne tulee minulle vieläkin, joka vuosi. Iloiset ilmeet, hienot asut, historiaa huokuvat liput ja nauru, usein vielä auringon paistaessa. Missään ei Suvivirsi kuulosta suloisemmalta. Osallistumme kaikki yhdessä partiolaisina tähän hienoon perinteiseen tapahtumaan. 

Paraati tehdään yhdessä, siihen ei kukaan pysty yksin. Rumpalin on tylsä rummuttaa, jos kukaan ei marssi. Ei ole mieltä kantaa lippuja, jos kukaan ei ole niitä näkemässä. Liikenteenohjaajaa ei tarvita, jos liikennettä ei tarvitse pysäyttää. Sudenpentu voisi eksyä reitiltä, jollei olisi laumanjohtajaa mukana opastamassa.

Yhdessä olemme enemmän. Me jokainen yhdessä teemme paraatin, jokaisen mukanaolo on tärkeää. 

Toivotan teidät sydämellisesti tervetulleeksi paraatiin kokemaan yhdessä hieno toukokuinen sunnuntai!

Turussa, ystävänpäivänä 14.2.2017

Sanna Ahtiainen
Vaakun Vartijat
Marssinkomentaja