Olet täällä

Partiokamukoulutus

Päivämäärä: 
04.11.2017
Kello: 
9:00 - 16:30
Järjestäjä: 
Yhteiseen partioon -hanke / L-SP
Vastuuhenkilö: 
Nina Harjulehto
Sijainti: 
Turun partiotoimisto
Läntinen pitkäkatu 13 20100 Turku
Suomi

 

Partiokamukoulutus

Milloin lippukunnassa partiokamutarvetta

Lippukunnassa voi olla tarvetta koulutetulle partiokamulle, jos partioryhmässä on jäsen, joka vie kaikkien energiat käytöksellään tai sisuryhmässä aina samat onnistuvat ja jotkut eivät koskaan. Lippukuntaan tulee maahanmuuttajanuori yhdessä kaverinsa kanssa. He tarvitsevat paljon ohjeita ja varmistusta, että kaikki sujuu. Tässäkin voi olla partiokamu-tarvetta. Yksinäinen, harrastamaton lapsi kokeilee partiota esimerkiksi koulun kannustamana. Hän tarvitsee tukea alkuun ja ehkä koko ensimmäisen partiovuotensa. Partiokamu voi olla tärkeä apu hänellekin. Erityistä huomiota vaativa partiolainen voisi päästä tarpojaikäkaudenkin yli partiokamun tuella.

Kenelle partiokamupesti istuu

Samoaja-vaeltaja -ikäiselle tai aikuiselle, koska kaikki eivät halua toimia ryhmänjohtajana, mutta oma partiopesti on jokaiselle tuossa iässä tärkeä. Hän haluaa mahdollistaa yksilön partiotoiminnan ja myös ryhmän toiminnan. Hän on kannustava ja ohjaava sekä hänellä on asennetta sitoutua tehtäväänsä. Häntä saattaa kiinnostaa tulevaisuudessa kasvatus-, sosiaali- tai terveysala tai hän jo opiskelee alalla. Partiokamuna voi luikahtaa partiolaiseksikin lippukuntaan hieman vanhempana.

Partiokamukoulutuksen tarkoitus

Osallistuja tietää, mitä partiokamutoiminta kokonaisuudessaan on, ymmärtää sen vaatimukset sekä toimintaperiaatteet lippukunnan sisällä.

Mikä pilottikurssi

Tämä ensimmäisen partiokamukoulutuksen tarkoitus on selkeyttää koulutuksen sisältötarpeita. Koulutus tarjotaan Yhteiseen partioon -hankkeesta 20 partiolaiselle ja toivotaan heidän sitoutuvan yhteistyöhön kanssamme kevään 2018 loppuun asti. Haluamme tukea osallistujia onnistumaan partiokamuina, ja toivomme itsellemme tietoa käytännön toiminnan esillenostavista tarpeista. Tämän vuoksi kysymme ilmoittautujalta muutamia kysymyksiä siltä varalta, että innostuneita osallistujia olisi yli 20.

Lisätietoa partiokamusta

Lippukuntapäivässä 24.9. Raumalla oli tarjolla tunnin koulutus aiheesta, mikä on partiokamu ja miten juuri meidän lippukuntamme voisi hyötyä siitä.

Yhteiseen partioon -hanke / Leena Hongell, 0503129427, leena.hongell@partio.fi