Olet täällä

Jukolan Viesti - Venlojen Viesti

Päivämäärä: 
15.06.2013 - 16.06.2013
Järjestäjä: 
Kaukametsäläiset / Jämsän Retki-Veikot
Sijainti: 
Jämsänkosken Myllymäki
Metsäoppilaitoksentie 14, Jämsänkoski, Jämsä
Suomi
FI

 

Jukolan ja Venlojen viestit myös partiolaisille

Jukolan Viesti

Tämänkin voi kokea partioystävien kanssa! Jukolan ja Venlojen viesti Jämsässä 15.–16.6.2013. Jukolan ja Venlojen viestiin, maailman suurimpaan suunnistustapahtumaan, osallistuu vuosittain myös kymmeniä partiolaisjoukkueita. Osallistujien ei tarvitse kuulua suunnistusseuraan tai hankkia kilpailulisenssiä – eikä olla huippusuunnistajia!

Riittää, että on utelias kokeilemaan, miltä tuntuu rastien etsiminen yhdessä maailman parhaiden suunnistajien kanssa.

Huippujen lisäksi eritasoisia ja -ikäisiä kuntosuunnistajia on mukana tuhansia. Kynnys uskaltautua mukaan ei siis ole korkea, ainoa todellinen vaatimus on 15 vuoden ikä.

Niillekin, jotka mieluiten pysyttelevät huoltojoukoissa katsomon puolella, riittää seurattavaa ainakin tiukoissa trikoissaan viilettävissä huippu-urheilijoissa. Lisäksi vuosi vuodelta kehittyvän online-seurannan avulla maaston tapahtumia pääsee jännittämään aina vain paremmin maalialueellakin.

Suuren urheilujuhlan makuun pääsevät siis huoltajatkin, vaikka hienoimmin siitä pystyy nauttimaan itse metsässä, rasteja etsiessään.

Jämsä-Jukolan nettisivut, kisainformaatiota ja ilmoittautumisohjeet: www.jukola.com/2013

Aloittelijana Jukolaan?

Jukolan Viestin järjestäjät ovat julkaiseet erinomaisen kattavan, helpon ja selkeän ohjeen aloittelijoina tai jopa ensikertalaisina Jukolaan ja/tai Venloihin osallistumista suunnitteleville lippukunnille ja muille porukoille:
http://www.jukola.com/jukola/kuvat/jukola-ohjeita-ja-neuvoja-osallistuja...

Kesäkuussa 2010

Jukolan Viesti onnitteli Suomen partioliikettä

Jukolan Viestin sanoman myötä suunnistajat onnittelevat tänä vuonna 100 vuotta täyttävää Suomen partioliikettä, joka on tehnyt mittavan työn suomalaisen nuorison kasvattamisessa. "Luonnon kunnioittaminen sekä henkisen ja fyysisen kunnon vaaliminen yhdistävät partiolaisia ja suunnistajia ymmärtämään niitä arvoja, jotka ovat tärkeitä tulevan elinympäristön vaalimiseksi", Jukolan sanomassa kiiteltiin.

Jukolan sanoma onnitteli Suomen 100-vuotiasta partioliikettä 2010

Jukolan viestin suunnistajat ovat vuodesta 1950 lähtien vieneet Jukolan sanomaa. Tänä vuonna suunnistajat kuljettivat viestin läpi vaativien Kytäjän korpien nousten korkeille kallioille, samoten tiheitä kuusikkoja, lohkareisia rinteitä ja märkiä soita.

Sanoman luki voittajajoukkue Haldenin ankkuri Olav Lundanes heti maaliin saavuttuaan.

Viestin sanomalla suunnistajat halusivat tänä vuonna onnitella 100-vuotiasta Suomen partiolaisia, joka on tehnyt mittavan työn suomalaisen nuorison kasvattamisessa. "Luonnon kunnioittaminen sekä henkisen ja fyysisen kunnon vaaliminen yhdistävät partiolaisia ja suunnistajia ymmärtämään niitä arvoja, jotka ovat tärkeitä tulevan elinympäristön vaalimiseksi", viestissä kiiteltiin.

Sanoman otti vastaan Suomen Partiolaisten toiminnanjohtaja Elina Lahtinen.

Jukolan viestin sanoma 2010

”Läksivät he alas, tulivat pimeään korpeen, siitä viimein kulon polttamalle, korkealle Kiljavan-nummelle, jossa kirkkuvat haukat sinkoilivat ilmassa heleän taivaan alla. Kulkivat he jo moni-ahteisella tiellä ohi Kuttilan lakean niitun.”

Näin kuvaa kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi veljesten paluuta kotitaloonsa Jukolaan. Samassa perinteisessä hengessä olemme me Jukolan suunnistajat  kuljettaneet viestin eteläisessä Hämeessä läpi kesäyön kautta vaativien Kytäjän korpien, nousten korkeille kallioille ja samoten tiheitä kuusikkoja, lohkareisia rinteitä ja märkiä soita.

Tämän viestin sanomalla haluamme onnitella Suomen 100-vuotiasta Partioliikettä, joka on tehnyt mittavan työn suomalaisen nuorison kasvattamisessa. Luonnon kunnioittaminen sekä henkisen ja fyysisen kunnon vaaliminen yhdistävät partiolaisia ja suunnistajia ymmärtämään niitä arvoja, jotka ovat tärkeitä tulevan elinympäristön vaalimiseksi.

Hyvinkään Kytäjä-Jukolassa 20. kesäkuuta 2010

JUKOLAN VIESTIN SUUNNISTAJAT