Olet täällä

Ulos koloilta -toimintavinkit

Tammikuu:

Mikäs sen mukavampaa kuin pieni eväsretki! Ottakaa kuumaa mehua termariin ja pakatkaa lisäksi mukaan mukit ja vaikka pullat. Mitäpä jos partioillan pitäisikin vaikka kaupungintalon tai seurakuntatalon edustan puistossa? Voisiko retkelle kutsua vierailemaan esimerkiksi oman paikkakunnan nuorisotyöntekijän, seurakunnan Sepon tai jopa kaupunginjohtajan? Mehun ja pullan lomassa voi esitellä oman ryhmän ja lippukunnan toimintaa ja kertoa mitä toiveita teillä on päättäjille.

Helmikuu:

Sudenpentujaoston vinkki

Maaliskuu:

Jätä maailma vähän parempana kuin sen löysit. Nyt partiolaiset rakentavat parempaa maailmaa pyrkiessään omalta osaltaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Lähtekää ulos koloilta ja suojelkaa elämää maalla pitämällä roskienpoimintatempaus tai suunnitelkaa retkelle kasvisruokamenu vastustaaksenne ilmastonmuutosta. Nämä ja monia muita aktiviteetteja kohti kestävää kehitystä löytyy Scouts for SDGs sivustolta https://sdgs.scout.org Muistakaa käydä merkitsemässä tekemänne asiat samalle sivustolle. Pienistä puroista kasvaa iso virta!

Kv- ja aatejaosto

Huhtikuu

Keväisen huhtikuun alkaessa on hyvä miettiä mitä kaikkea voi tehdä lähimetsissä. Voitte mennä porukalla metsään kävelylle ja jutella vaikka jokamiehen oikeuksista tai sitten mennä jollekin läheiselle nuotiopaikalle ja syödä eväitä nuotion lomassa. Kokoukseen voi lisämausteena vaikka tuoda oman partiokoiran mukaan metsäretkelle!


Hyviä retkipaikkoja ovat esimerkiksi:
o    Kuhankuonon retkeilyalue. Paikalle vie muutama eri bussilinja, lisätietoa asiasta täältä: http://www.kuhankuono.fi/fi/sijainti/
o    Piikkiöstä löytyy myös Linnavuoren reitistö, lisätietoa täältä: http://www.reitisto.fi/piikkionlinnavuori
o    Pinkjärven retkeilyreitit, lisätietoa: https://www.luontoon.fi/pinkjarvi/kartatjakulkuyhteydet
o    Tuorlan luontopolut, lisätietoa: https://www.kaarina.fi/ymparisto_ja_luonto/luonto/luontopolut_lintutorni...(Linkin takaa löytyy muitakin Kaarinan alueen luontopolkuja ja lintutorneja!)
o    Joutsijärven retkeilyalue: http://www.outdoorssatakunta.fi/kohde/444/

Lisää retkipaikkoja löydät myös osoitteesta www.retkikartta.fi

Metsäretkeen voi helposti yhdistää myös eri ikäkausien aktiviteetteja, kuten: tarpoja-ohjelman leiri-tarppoon kuuluvan maastoleikin tai samoajien ”Meidän luontomme”-taskun!
(Samoajajaosto)

 

 

 

 

 Toukokuu

Tiedätkö mitä geokätköily on? Oletko koskaan vienyt ryhmääsi geokätköilemään? Geokätköily on hauskaa ja jännittävää ja sopii kaikenikäisille partiolaisille hyvin, sillä siihen liittyvät olennaisesti ulkona liikkuminen ja kartanluku. Etsimällä kätköjä pääsette tutustumaan lähiseutuunne ihan uudella tavalla ja kenties näette paikkoja, joissa ette ole ennen käyneet ja joihin ette ehkä muuten menisi. Kätköjä on olemassa joka lähtöön, on pieniä ja suuria, vaikeita ja helppoja. Ja kaikkea siltä väliltä!
Ryhmän on helppo tutustua kätköilyyn ensin johtajan itselleen tekemillä tunnuksilla ja varsinkin nuoremmille on hyvä muistuttaa, että kätköjä ei koskaan tule paljastaa muille, eikä niitä saa tuhota tai siirtää paikastaan. Geokätköily on vähän niinkuin hauska salaseura, toiminnan pitäisi olla geokätköilyä harrastamattomilta ulkopuolisilta, eli kätköilykielellä jästeiltä, huomaamatonta!
Pääset helposti alkuun tutustumalla viralliseen geokätköilysivustoon geocaching.com sekä suomalaiseen kätköilysivustoon geocache.fi. Rekisteröidy osoitteessa geocaching.com ja lataa geokätköilyappi älypuhelimeesi, niin olet valmiina matkaan!
(Seikkailijajaosto)