Olet täällä

Viestintä ja markkinointi

Tule tekemään timanttisinta viestintää ja markkinointia ikinä!

Viestinä- ja markkinointitoiminnanalan luottamushenkilönä opit järjestöviestintää ja -markkinointia erityisesti omalta vastuualueeltasi, kuten sosiaalinen media, jäsenlehden toimitus tai markkinointikampanjat.

Kysymykset ja vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää viestintäministeri Susanna Koivistolle sähköpostilla susanna.koivisto(ät)partio.fi. Paikat täytetään sopivan henkilön löytyessä, ellei toisin mainita.

Viestintä- ja markkinointiryhmän jäseniä

Viestintäryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa noin 10 kertaa vuodessa, kokoukset kestävät 2-3 tuntia. Tämän lisäksi aikaa vievät oman jaoston kokoukset sekä työskentely kokousten ulkopuolella.

Vuosikirjan päätoimittaja

Haluatko päästä näyttämään piirimme osaamista? Haluatko päästä kehittämään piirin vuosiselostetta, eli vuosikirjaa entistäkin paremmaksi? Tule vuosikirjan päätoimittajaksi! Pestiin kuuluu vuosikirjan sisällöstä ja sen koonnista vastaaminen - mutta älä pelkää, et ole yksin, sinulla on apunasi hieno toimituskunta! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!  Lisätietoa pestistä antaa Niko Sjöholm, niko.sjoholm(ät)partio.fi. 

Nettipäätoimittaja

Nettipäätoimittaja vastaa nettisivujen ja Medium-tilin sisällöstä. Nettipäätoimittaja nostaa uutisiin asioita muista piirin ja SP:n medioista, huolehtii siitä, että sivuilla oleva sisältö on ajan tasalla ja tuottaa tarvittaessa uutta sisältöä sekä nostaa Mediumiin piirilehti Repolaisen hittijuttuja.

Ulkoisen viestinnän vastaava

Ulkoisen viestinnän vastaava vie viestiä paikallisesta partiosta maailmalle. Hän tuottaa mediatiedotteita ja valmiita juttuja ajankohtaisista asioista piirin toiminta-alueen eri medioiden käyttöön. Pestiin käytettävä aika vaihtelee tekijän mielenkiinnon mukaan, juttuja lähetetään noin 10 kertaa vuodessa.

Viestinnän ja markkinoinnin tekijöitä


IT-jaoston jäseniä

IT-jaosto vastaa piirin luottisläppäreistä, tukee luottiksia O365:n ja SharePointin kanssa, tarjoaa koulutusta, tekee piirille IT-strategian ja vastaa sen toteutumisesta, tarjoaa IT-ohjelmaa (JOTI, lanit, hackatonit, yhteistyö ohjelmajaostojen kanssa…).

Kouluttajia

Jos osaat ja haluat kouluttaa viestintää tai markkinointia, saatamme tarvita sinua. Kouluttajat eivät kuulu piirin ryhmään tai jaostoon, mutta Viestintä- ja markkinointiryhmän koulutusvastaava on heihin tarvittaessa yhteydessä.

Kuvittajia ja graafikoita

Piirin julkaisuihin kaivataan jatkuvasti kuvitusta. Kaikkea ei voida ja haluta kuvittaa valokuvin, joten etsimme kuvittajia ja graafikoita, jotka osaavat tuottaa kuvitusta muilla tekniikoilla. Kuvittajat ja graafikot toimivat visuaalisen viestinnän vastaavan alaisuudessa.

Markkinointijaoston jäseniä

Markkinointijaosto vastaa markkinointimateriaaleista, kuten flyereista ja banderolleista, sekä markkinointikampanjoista, joita ovat esim. Eskarikampanja, Pop-up-kolo ja Tule partioon -markkinointi. Osana markkinointijaostoa pääset tuomaan esille partiotoimintaa erityisesti ei-partiolaisille.

Pop up -kolon vastaava

Suunnitelmissa on toteuttaa Pop up -kolo syksyllä 2017. Kolo voidaan toteuttaa samaan aikaan usealla paikkakunnalla. Pop-kolon vastaava vastaa tiimin keräämisestä ja kolon toteuttamisesta omalla paikkakunnallaan. Tukena on piirin markkinointijaosto ja edellisen Pop up -kolon tekijät.

Repolaisen toimittajien sparraaja

Tunnet millainen on hyvä lehtijuttu ja osaat viilata pilkut paikoilleen. Sparraaja antaa toimittajille palautetta ja tekee tarvittaessa jutuille kielenhuollollisia toimenpiteitä. Sparraaja tekee yhteistyötä erityisesti Repolaisen päätoimittajan ja toimitussihteerin kanssa.

Somettajia

Sometiimi hallinnoi piirin sometilejä, joita ovat Facebook, Instagram, Twitter ja Snapchat. Tiimi tekee suunnitelmat ja ohjeet tilien käytöstä, tuottaa niihin laadukasta sisältöä, huolehtii siitä, että sometilimme ovat aktiivisia ja ohjaa piirin muita luottiksia tuottamaan sisältöä omista tapahtumistaan. Somettajana pääset päivittämään piirin sometilejä ja kehittämään niiden sisältöä. Sometiimiä johtaa sosiaalisen median vastaava. Lisätietoa sometiimistä antaa Noora Kankare, noora.kankare(ät)partio.fi

Taittajia

Taittajat taittavat piirin sekä sen ryhmien, jaostojen ja projektien materiaalit julkaisukuntoon. Esimerkiksi julisteita, flyereita ja vihkoja. Repolaisen taittaa viestintäsuunnittelija. Taittajat toimivat visuaalisen viestinnän vastaavan alaisuudessa.

Valo- ja videokuvaajia

Valo- ja videokuvaajat kuvaavat piirin tapahtumia, markkinointimateriaaleja sekä valokuvia Repolaiseen. Kuvaajien tehtäviin kuuluu myös materiaalin käsittely julkaisukuntoon. Kuvaajat toimivat piirin visuaalisen viestinnän vastaavan alaisuudessa.