Olet täällä

Jokamiehenoikeudet kiertueella Turussa ja Porissa

Jokamiehenoikeudet kiertueella -tapahtumissa luvassa on tiukkaa asiaa ja vapaata keskustelua suomalaisten mahdollisuudesta liikkua ja oleskella luonnossa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja niihin on vapaa pääsy Turussa ma 3.6. ja Porissa ti 16.7.2013.

Kaksituntisen tilaisuuden aiheina ovat muun muassa: 

  • Jokamiehenoikeuden luonne ja ydin;
  • Maankäytön vaikutus jokamiehenoikeuteen;
  • Jokamiehenoikeudet erilaisten harrastusten ja toimintojen näkökulmasta;
  • Kysymyksiä, pulmatilanteita, paikallisia asioita ja keskustelua.

Luvassa on tiukkaa asiaa ja vapaata keskustelua suomalaisten mahdollisuudesta liikkua ja oleskella luonnossa.

Iltatilaisuuksissa painottuu enemmän ulkoilijoiden ja maanomistajien näkökulma. Päivätilaisuuksissa painotetaan viranomaisten näkökulmaa ja esimerkiksi mahdollisuuksia vaikuttaa jokamiehenoikeuden käyttöön.

Jokamiehenoikeudet kiertueella järjestetään yhteistyössä MTK:n kanssa. Kaikissa tilaisuuksissa ovat paikalla asiantuntija Anne Rautiainen Suomen Ladusta ja johtaja Markku Tornberg MTK:sta.

Kiertue pohjautuu ympäristöministeriön julkaisuun Jokamiehenoikeudet ja toimiminen toisen alueella. Lainsäädäntöä ja hyviä käytäntöjä. SY 30/2012. (Toim. Anne Rautiainen).

Lisätietoja antaa: anne.rautiainen[ät]suomenlatu.fi

Jokamiehenoikeudet kiertueella 2013

Kiertueaikataulua

Turku:
maanantai 3.6.2013 klo 10-12 ja 18-20. Alvarium, Aalto-sali, Puutarhakatu 8, Turku.

Iltatilaisuuksissa painottuu enemmän ulkoilijoiden ja maanomistajien näkökulma. Päivätilaisuuksissa painotetaan viranomaisten näkökulmaa ja esimerkiksi mahdollisuuksia vaikuttaa jokamiehenoikeuden käyttöön.

Pori:
tiistai 16.7.2013 klo 15:45-17. Suomi Areena, BePop-kauppakeskus, Yrjönkatu 22, Pori.

Jokamiehenoikeudet Suomi Areenalla 16.7.2013. Jokamiehenoikeudet -kiertue on nähtävissä ja koettavissa myös Suomi Areenalla Porissa 16. heinäkuuta. Keskustelutilaisuus on BePop-kauppakeskuksessa alkaa klo 15:45. Keskustelijat varmistuvat kevään aikana, ja yleisökin pääsee mukaan. Päivän teemana on "Pitääkö luonnon olla maksutonta?". Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

www.suomenlatu.fi/suomen_latu/ajankohtaista/jokamiehenoikeudet-kiertueella/

ja Suomen Partiolaisten uutiskirje Ti-Taa 28.5.2013.