Olet täällä

Betlehemin rauhantuli saapui Suomeen

Perinteinen jouluhengen tuoja, Betlehemin Rauhantuli saapui Suomeen viime viikon torstaina Ruotsista. Meren yli tulen kuljetti Finnlines. Tulen laivasta nouti piirin KV-jaosto, joka jakoi tulta satamasta eteenpäin muualle vietäväksi.

Betlehemin Rauhantuli - Valon ja Rauhan viesti

Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä ja halki Euroopan kulkeva Betlehemin Rauhantuli on perinne, joka sai alkunsa vuonna 1986. Siitä lähtien itävaltalainen lapsi on noutanut liekin Jeesuksen syntymäpaikalta ja lähettänyt sen matkaan.

Eri maiden partiolaiset ovat ottaneet perinteekseen liekin kuljetuksen joulunaikana kirkkoihin, vanhustentaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, vankiloihin ja erilaisiin tapahtumiin muistuttamaan rauhan tärkeydestä. Rauhan liekillä on paikkansa myös yksittäisten ihmisten kodeissa. Sen viesti ylittää kansallisuuksien, uskontojen ja poliittisten vakaumusten rajat. Liekin vastaanottajan ei tarvitse olla myöskään partiolainen, vilpitön halu vastaanottaa viesti riittää.

Useana vuonna liekki on matkannut partiolaisten saattamana ainakin yli 30 Euroopan maahan sekä lentoyhtiöiden avustuksella Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Suomeen liekki on jo useita vuosia vastaanotettu Ruotsista kiltapartiolaisilta. Liekin meritse Naantaliin kuljettaa Finnlinesin miehistö.

Liekin voi noutaa Turun partiotoimistolta

  • pe 30.11. klo 12-18
  • ma 3.12. klo 12-19.30
  • to 13.12. klo 15-18 (toimiston joulukahvit)

Missä muualla liekki liikkuu? Seuraa tulen etenemistä Rauhantuli-FB ryhmässä sekä Facebook-sivulla

Materiaaleja tulen jakamiseen saat Rauhantulen sivulta

Liekin voi hakea esimerkiksi lippukunnan joulujuhlaan tai viedä lahjana sidosryhmille.