Olet täällä

Kokemäellä herätellään partiotoimintaa

Kokemäellä partiotoiminta on muutaman viime vuoden aikana hiipunut eikä alueen lapsilla ja nuorilla ei ole ollut mahdollisuutta osallistua paikalliseen partioharrastukseen. Loppuvuoden aikana Lounais-Suomen Partiopiiri ry haluaa luoda edellytykset partiotoiminnan alkamiseksi uudelleen Kokemäellä.

-  Haluamme, että myös Kokemäellä lapsilla ja nuorilla olisi mahdollisuus lähellä olevaan, paikalliseen harrastukseen. Viime vuosina alueen lapset ovat käyneet partiossa naapurikunnissa, jolloin matkat ovat olleet vanhempien kyydin varassa, kommentoi Annika Öhman.

Partiossa eri-ikäiset lapset ja nuoret pääsevät tekemään melkein mitä vain. Harrastus antaa luontokokemuksia, siinä oppii toimimaan ryhmässä sekä kehittämään itseään koko monivuotisen, jopa elämänmittaisen partiouran ajan. Myös aikuiset saavat partiosta itselleen harrastuksen, samalla kun mahdollistavat lapsille ja nuorille harrastustoimintaa. Mutta ennen kuin viikkotoimintaa voi olla, pitää luoda toiminnalle perustat. 

- Jotta toiminta saadaan käynnistymään Kokemäellä, mukaan tarvitaan ensin aikuisia. Nämä aikuiset suunnittelevat meidän kanssamme millaista toimintaa alueella voisi olla, missä se kokoontuisi ja ketkä erilaisia ryhmiä johtaisivat, Öhman jatkaa. 

Kun aikuiset on saatu innostettua mukaan partioon, voidaan partioharrastusta alkaa mainostaa myös lapsille sekä nuorille. Tavoitteena on, että vuoden 2018 aikana Kokemäellä olisi aktiivisia ryhmiä.  

- Hienointa olisi, jos ryhmät käynnistyisivät jo heti tammikuussa 2018, Öhman sanoo.

Mukaan otetaan kaikenikäisiä aikuisia, joilla on innostusta tulla mukaan toimintaan heti alusta alkaen, aiempaa partiotaustaa ei tarvita. Lounais-Suomen Partiopiiri järjestää kiinnostuneille avoimen infoillan Tulkkilan koululla 3.10. klo 18. Paikalle toivotaan eri-ikäisiä aikuisia, joilla on kiinnostusta tai ideoita uuden harrastuksen käynnistämiseen Kokemäellä. Ei ennakko-ilmoittautumista, kahvitarjoilu.

Lisätietoa aiheesta:

Annika Öhman,
lippukuntakoordinaattori, Lounais-Suomen Partiopiiri ry
annika.ohman@partio.fi
p. 050 312 9435 

Kuva: Miska Loimaala