Olet täällä

Jännä jäsenkokouslauantai

Räntäsateinen jäsenkokousaamu alkaa juhlavasti ansioituneiden partiojohtajien huomioimisella. Lotte Malkakorpi (Hiiden Hittavaiset) sai Suomen Partiolaisten kultaisen ansioristin usean vuosikymmenen ajan jatkuneesta merkittävästä partiotyöstä. Maailmanjärjestö WOSMin maailmankomitean jäsen Karin Ahlbäckille myönnettiin hopeajoutsen. Alhbäck on nuorin hopeajoutsenen saanut partiolainen. Kokouksessa jaettiin myös viisi Suomen Partiolaisten hopeista ansioristiä aktiivipartiolaisille, joista piirissämmekin tuttuja ovat Jaakko Piitulainen (Kurikan Korvenkävijät, Kaarinan Sädetytöt) sekä Viljami Hätönen (Turun Mikaelin Siniset). Piitulainen toimi Roihun toisena projektijohtajana ja Hätönen on SP:n hallituksen jäsen. Lounais-Suomen Partiopiiri onnittelee lämpimästi ansiomerkin saajia.

Reipas kokouspäivä jatkui Partion tulevaisuus -paneelikeskustelulla. Paneelikeskustelijoina olivat Oulun yliopiston tutkija Maija Lanas, oululainen kaupunginvaltuutettu Janne Hakkarainen ja Karin Alhbäck. Keskustelu polveili partion yhteiskunnallisen roolin ja sen henkilökohtaisen vaikutuksen ympärillä.

 – Kun istut vierekkäin nuotiolla hetken ruuanlaitossa, on hyvin vaikea sen jälkeen vastustaa toisen oikeuksia, tiivisti panelisti Ahlbäck.

Virallinen kokous päätti perustaa julkilausumatoimikunnan, jonka puheenjohtajaksi valittiin  Stefan Stjärnstedt (Turun Metsänkävijät). Perustettiin myös resoluutiotoimikunta, jonka yhdeksi jäseneksi valittiin Lasse Lindberg (Kairankiertäjät).

Kokoukselle tuotiin sääntömuutosesitys, jossa oli muun muassa ehdotus koko hallituksen valitsemisesta kerralla ja kahden varapuheenjohtajan valitsemisesta aiemman yhden sijaan. On todettu järjestön johtamisen olevan raskasta, joten taakan jakaminen useamman puheenjohtajan kesken keventää kaikkien työmäärää. Keskustelu kävi vilkkaana, mutta lopulta päästiin tuloksiin.

Oulun kaupungintalolla oli illalla kaupungin vastaanotto. Ilta päättyi kokoushotellilla tanssiorkesterin loihtimiin rytmeihin.

Jäsenkokous on Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n tärkein päättävä elin. Kokouksessa yhdistyksen A-jäsenet, eli piirit ja Finlands Svenska Scouter, päättävät partion tulevaisuuden suuntaviivoista ja valitsevat järjestölle puheenjohtajat. Jäsenkokous järjestetään kahden vuoden välein.