Olet täällä

SP:n rogaining- ja L-SP:n suunnistusmestaruuskisat 2017 Naantalissa

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n vuoden 2017 rogainingmestaruuskilpailut järjestetään Naantalissa sunnuntaina 28.5.2017. Kilpailun yhteydessä käydään myös Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n vuoden 2017 suunnistusmestaruuskilpailut, jotka L-SP:n piirihallituksen päätöksen mukaisesti käydään kokeiluluontoisesti rogaining-tyyppisenä.

SP:n rogainingmestaruudet ratkotaan joukkuekilpailuna 2-5 -henkisin joukkuein. 

Kummatkin kisat käydään avoimen Turku Rogaining Sprint -kilpailun yhteydessä. Avoimeen kilpailuun voivat osallistua myös ei-partiolaiset, mutta he eivät voi kilpailla SP:n eivätkä L-SP:n mestaruuksista. Avoimessa kilpailussa on mukana myös henkilökohtaisia sarjoja.

L-SP:n suunnistusmestaruuskilpailujen järjestelyvuorossa on Kaakkois-Turun alue. Kisat päätettiin kuitenkin viedä Naantaliin tasapuolisuuden vuoksi. 

"Naantalissa ei tiettävästi koskaan aiemmin ole järjestetty rogaining-kilpailuja, ainakaan tässä laajuudessa. Viemällä kisat Naantaliin varmistamme sen, että kukaan Turun Rogaining-kisoissa aiemmin aktiivisesti käynyt ei saa kohtuutonta etua maastotuntemuksesta aiempien kisojen ansiosta", perustelevat järjestäjät kisa-alueen valintaa.

Kilpailun järjestäjänä toimii Ilpoisten Vuorenkävijät ry. 

Lisätietoja
SP:n rogainingmestaruuskilpailujen säännöt

--

Mitä on Rogaining?

Rogaining on suunnistusta, jossa kilpailijan tulee annetussa määräajassa hakea mahdollisimman monta rastia haluamassaan järjestyksessä. Rastit on pisteytetty eri arvoisesti ja eniten pisteitä määräajassa kerännyt on voittaja.

Turku Rogaining Sprint -kisassa kilpailuaika on kaikilla sarjoilla 2 h.