Olet täällä

L-SP matkalla päättämään partion tulevaisuudesta

Partiopiirimme syyskokouksessa kolme viikkoa sitten valittiin reilut parikymmentä edustajaa Suomen Partiolaisten jäsenkokoukseen. Piirin jäsenkokousdelegaation pääjoukko matkustaa linja-autokyydillä Ouluun, missä jäsenkokous järjestetään tällä kertaa. Bussimatka on pitkä, joten kokousedustajilla on hyvin aikaa tutustua kokousasioihin ja ennen kaikkea toisiinsa.

Suurelle osalle piirimme edustajista jäsenkokous on uudenlainen, mutta kiinnostava kokemus. Ensimmäistä kertaa jäsenkokousdelegaatioon mukaan lähtenyt Lasse Lindberg (Kairankiertäjät) kertoo haluavansa tuoda vahvaa lippukuntanäkemystä delegaation työskentelyyn.

– Olen kiinnostunut partion päätöksenteosta. Mielestäni on tärkeää, että jäsenkokousdelegaatioissa on kokeneempien partiolaisten lisäksi myös nuoria edustajia, Lasse täydentää motiivejaan lähteä Oulun kokoukseen.

Piirin varajohtaja Mika Kuusisto (Kaarinan Ristiritarit) osallistuu kuudetta kertaa jäsenkokoukseen. Mika tähdentää jäsenkokouksen olevan juuri se paikka, jossa tehdään valtakunnallisia pitkän aikavälin linjauksia.

– Odotan, että onnistuneen kokouksen jälkeen päätettyjä asioita lähdetään edistämään aktiivisesti. Esimerkiksi, että kokouksessa valittavat puheenjohtajat johtavat järjestöä strategian mukaisesti, Mika tuumailee.

Vaikka Mika odottaa suuren osan kokousasioista olevan pitkälle mietittyjä jo ennen kokousta, hän toivoo keskustelun olevan aktiivista ja mielipiteitä tuotavan rehellisesti esille. Nuorempia edustajia Mika opastaa olemaan valppaina, sillä kokous saattaa paikoitellen edetä nopeasti.

Kokouksessa valitaan SP:n puheenjohtajat

Jäsenkokouksen yksi sääntömääräinen asia on keskusjärjestön puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan valinta. Puheenjohtajaksi on ehdolla ainoastaan nykyinen puheenjohtaja Anna Munsterhjelm ja varapuheenjohtajaksi Ilona Turunen ja Lasse Roiha. Kokouksessa valitaan myös partioneuvoston puheenjohtaja. Tehtävään on ehdolla piirimme jäsen Pauli Engblom (Kupittaan Henrikinpojat).

Kokousasioissa on myös sääntömuutosehdotus, jossa muun muassa esitetään tarve kahdesta varapuheenjohtajasta keskusjärjestön hallitukseen. Kokoukselle on myös tehty aloite partio-organisaation kehittämisestä, mihin partiopiirimme on tehnyt muutosesityksen. Kehittämisesityksessä keskeistä on partion päätöksentekorakenteen yksinkertaistaminen.

Jäsenkokousta ja sen viestintää voi seurata Facebookissa tapahtuman sivulla ja Twitterissä aihetunnisteilla #jasenkokous ja #partioscout. Piirin omissa twiiteissä käytetään usein tunnistetta #lspartiopiiri. Pyrimme päivittämään kokousviikonlopun aikana myös piirihallituksen blogia Salkun pohjalta sekä tietysti julkaisemaan uutisia verkkosivuillamme.

Jäsenkokous on Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n tärkein päättävä elin. Kokouksessa yhdistyksen A-jäsenet, eli piirit ja Finlands Svenska Scouter, päättävät partion tulevaisuuden suuntaviivoista ja valitsevat järjestölle puheenjohtajat. Jäsenkokous järjestetään kahden vuoden välein.

Save