Olet täällä

Paneliassa herätellään partiotoimintaa

Eurassa, Panelian ja Kiukaisten alueilla, ei ole kymmeneen vuoteen ollut mahdollisuutta osallistua paikalliseen partioharrastukseen. Kiukaisissa partiolla on kuitenkin pitkä historia, sillä ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun partiotoiminta alueella alkoi. Nyt Lounais-Suomen Partiopiiri yhdessä Euran Peurat -lippukunnan kanssa haluaa luoda edellytykset partiotoiminnan alkamiseksi uudelleen Paneliassa.

- Haluamme, että myös Panelian alueella lapsilla ja nuorilla olisi mahdollisuus lähellä olevaan, paikalliseen harrastukseen. Viime vuosina alueen lapset ovat käyneet partiossa Eurassa Kauttualla ja naapurikunnissa, jolloin matkat ovat olleet vanhempien kyydin varassa, kommentoi Annika Öhman Lounais-Suomen Partiopiiriltä.

Partiossa eri-ikäiset lapset ja nuoret pääsevät tekemään melkein mitä vain. Harrastus antaa luontokokemuksia, siinä oppii toimimaan ryhmässä sekä kehittämään itseään koko monivuotisen, jopa elämänmittaisen partiouran ajan. Myös aikuiset saavat partiosta itselleen harrastuksen, samalla kun mahdollistavat lapsille ja nuorille harrastustoimintaa. Mutta ennen kuin viikkotoimintaa voi olla, pitää luoda toiminnalle perustat. 

- Jotta toiminta saadaan käynnistymään Paneliassa, mukaan tarvitaan ensin aikuisia. Nämä aikuiset suunnittelevat meidän kanssamme millaista toimintaa alueella voisi olla, missä se kokoontuisi ja ketkä erilaisia ryhmiä johtaisivat, Öhman jatkaa. 

Kun aikuiset on saatu innostettua mukaan partioon, voidaan partioharrastusta alkaa mainostaa myös lapsille sekä nuorille. Tavoitteena on, että vuoden 2018 aikana Paneliassa olisi aktiivisia ryhmiä.  

- Hienointa olisi, jos ryhmät käynnistyisivät jo heti tammikuussa 2018, Öhman sanoo.

Mukaan otetaan kaikenikäisiä aikuisia, joilla on innostusta tulla mukaan toimintaan heti alusta alkaen, aiempaa partiotaustaa ei tarvita. Lounais-Suomen Partiopiiri järjestää kiinnostuneille avoimen infoillan Panelian koululla 19.9. klo 18. Paikalle toivotaan eri-ikäisiä aikuisia, joilla on kiinnostusta tai ideoita uuden harrastuksen käynnistämiseen Paneliassa. 

 

Lisätietoa aiheesta:

Annika Öhman,
lippukuntakoordinaattori, Lounais-Suomen Partiopiiri ry
annika.ohman@partio.fi
p. 050 312 9435