Olet täällä

Juhliva paraati täytti Turun kadut

Lounais-Suomen Partiopiirin kevätparaatiin osallistui tänä vuonna 4508 partiolaista 99 lippukunnasta. Tapahtumassa juhlistettiin 100 vuotiaan Suomen lisäksi useita tasavuosia juhlivia lippukuntia.  

Juhlat näkyivät lippukuntien huolellisissa paraativalmisteluissa. Katsojat saivat ihastella värikkäitä ilmapalloja, juhlanauhoin koristeltuja rumpuja, näyttäviä banderolleja sekä loppuun asti vietyjä yksityiskohtia – kuten samanlaisia lettinauhoja. Juhlatilaisuus ja marssi ydinkeskustan halki keräsivät katujen varsille paljon katsojia.  Päivän kruunasi raikas kevätsää, joka ei hymyjä hyydyttänyt.

Tasavuosia vietti myös itse paraatitapahtuma. Nykymuotoiseen partioparaatiin on kokoonnuttu Turun Tuomiokirkon eteen jo 90 vuoden ajan, vuodesta 1927 lähtien. Tänä vuonna partioparaatin juhlapuheen piti Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius ja partiohartauden Turun Henrikinseurakunnan seurakuntapastori Anssi Miettinen.

Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin 

Partiojohtajien juhlatilaisuudessa Turun VPK:n talolla puhunut paraatin komentaja Sanna Ahtiainen, Vaakun Vartijat, korosti joukkoon kuulumisen merkitystä. Liian moni lapsi tuntee itsensä nykyään yksinäiseksi. Jokaiselle kun on tärkeää kuulua porukkaan, jossa on hyvä olla:
- Olen iloinen, että me yhdessä teemme töitä sen eteen, että meidän joukkoomme pääsisi mahdollisimman moni mukaan. ”Tule mukaan” voi tuntua pieneltä sanaparilta, mutta oikealla hetkellä sanottuna se voi olla maailman tärkein lause.

Aktiiviset partiolaiset ovat työllään varmistaneet, että useat lapset ovat päässeet partioharrastukseen mukaan. Kaikkiaan partioparaatissa jaettiin 183 huomionosoitusta tunnustuksena aktiivisesta, ansiokkaasta ja tuloksellisesta partiotyöstä lounaissuomalaisen partiotoiminnan, lippukuntien ja ennen kaikkea partiopoikien ja partiotyttöjen hyväksi. Suomen Partiolaisten Hopeasuden saivat Nils Grönberg (Turun Eränkävijät), Mauno Kuisma (Marjatat ja Mikon Pojat) sekä Seppo Lahtinen (Turun Metsänkävijät). Suomen Partiolaisten hopeisen ansioristin saivat Petri Hömppi (Maskun Hemmingin Tyttäret ja Pojat), Mari Kousa-Kuusisto (Porin Tulitikut) ja Veli-Matti Mattila (Puhurin Pojat).

 

Ulvilan Erätytöt Partioparaatissa 7.5.2017