Olet täällä

Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaalit 2018 on partiolaisille ja partiomielisille hyvä tilaisuus näyttää ja käyttää osaamistaan yhteiseksi parhaaksi.

#MinunKirkkoni logo

Seurakuntavaalien valtakunnallinen teema, joka ilmaistaan logossa #MinunKirkkoni on avoin sille, että kirkko merkitsee eri asioita eri ihmisille. Teema kutsuu meitä kaikkia miettimään mitä kirkko merkitsee juuri minulle ja sinulle, mitä kirkko merkitsee meille. Seurakunnan päätöksenteossa on tilaa kaikenlaisille ajatuksille ja nyt on mahdollisuus vaikuttaa. Partiolaiset ovat valmiina!

Vaaleissa on kaksi vaihetta:

1. Ehdokkaiden asettaminen: 17.9.2018 asti.

2. Äänestäminen: vaalipäivä 18.11.2018 sekä ennakkoäänestys 6.-10.11.2018

 

Ehdokkaiden asettaminen

Kuka tahansa yli 18-vuotias suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluva voi asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa.

Kaikki lounaissuomalaiset lippukunnat haastetaan asettamaan ehdolle partiolaisia ja partiomielisiä.

Ehdokkaat esiintyvät listojen, eräänlaisten puolueiden kautta. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä on toiminut Partiotyön Ystävät -niminen lista, jonka alle on koottu partiomielisiä vaikuttajia. Partion joukkovoimasta kertoo, että lista on kuluneella kaudella ollut yhtymän suurin.

Listan perustaminen on helppoa. Jo 10 seurakunnassasi äänioikeutettua saa muodostaa valitsijayhdistyksen, eli perustaa oman listan. Listalle voi asettaa yhden tai useamman ehdokkaan. 

Halutessasi voit myös liittyä olemassa olevalle listalle. Lisätietoa listoista saat olemalla yhteydessä oman seurakuntasi kirkkoherranvirastoon.

Lisätietoa seurakuntavaaleista löytyy http://partioehdokkaat.fi/seurakuntavaalit/

 

 Anniina Rantala Littoisten Pirtapiioista on toiminut seurakuntansa päättäjänä kuluneella kaudellaAnniina Rantala, LiPi, on toiminut Kaarinan seurakunnan päätöksentekijänä kuluneella kaudella.

 Hänen ajatuksistaan ja kokemuksistaan seurakuntahallinnosta voi lukea Repolaisen numerosta 2/2018.

 

 

 

 

 

 

 

Suomen Partiolaiset on linjannut tavoitteitaan seurakuntavaaleissa ja nämä ovat kenen tahansa ehdokkaan hyödynnettävissä omassa vaalityössään:

Demokraattinen päätöksenteko kuuluu partiokasvatukseen

 

Äänestäminen - Kirkossa nuoret saavat äänestää!

Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet. Lippukunnat voivat yhdessä suunnitella parhaimman hetken, jolloin mennään porukalla äänestämään. Varsinainen äänestypäivä on su 18.11.2018 ja ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018.

Monelle partiolaisille seurakuntavaalit on ensimmäinen kerta äänestettäessä. Kesän ja alkusyksyn mittaan onkin hyvä mahdollisuus keskustella leireillä, kokouksissa ja tapahtumissa yhdessä nuorten kanssa äänestämisestä, vaikuttamisesta, päätöksenteosta ja demokratiasta ylipäänsä esimerkiksi näin:

  • miettikää yhdessä mitä kirkko merkitsee teille? Yksilöinä, ryhmänä, lippukuntana. Mitä kirkko voi tehdä teille? Millaisen kirkon toimintaan te haluaisitte osallistua? 
  • tehkää seurakuntavaalikone netissä. Vertailkaa saatuja vastauksia ryhmänne kesken.
  • käykää vaalitilaisuudessa ja keskustelkaa ainakin kahden ehdokkaan kanssa.

Lisää ideoita siitä, miten 16-22 -vuotiaiden partolaisten kanssa voi aktivoitua vaaleissa ja miten seurakuntavaaleista voi tehdä koko lippukunnan yhteisen tapahtuman löytyy Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Vaalikani-sivuilta: http://partioehdokkaat.fi/aktiviteettivinkit-ikakausittain/ 

 

LiiteKoko
PDF icon LSP-Mainos-Ehdokkaille_pdf.pdf181.32 KB