Olet täällä

PH-vaalit 2018: Hilkka "Hilu" Näse

KASVATUSMINISTERI

 1. Nimi, ikä lippukunta

Hilkka "Hilu" Näse, 44, Lätynkääntäjät (Turku)

2. Mitä teet partion ulkopuolella

Monella elämän osa-alueella partio on vahvasti läsnä. Perheenjäsenet harrastavat myös partiota, joten perhetekeminenkin on usein partioon liittyvää. Mutta partion lisäksi elämääni mahtuu aika paljon muutakin.Olen töissä 4H-järjestössä, jossa vastaan nuorten työelämävalmiuksista ja yrittäjyydestä. Mieluista tekemistä minulle ovat baletti, käsityöt ja taiteesta nauttiminen.

3. Kerro lyhyesti partiohistoriastasi

Aloitin partion sudarina. Olin kyllä kurkistanut sitä ennen jo partion maailmaan vanhempieni mukana. Omassa lippukunnassa olen tehnyt monenlaisia juttuja ja kaikkien ikäkausien kanssa. Tällä hetkellä olen samoajaluotsi ja pestijohtaja. Joskus hamassa menneisyydessä olin piirin huoltojaostossa aktiivisesti mukana. Nykyinen piiripestini on Yhteiseen partioon -hanke.

4. Mikä juuri tässä pestissä on sellaista, mikä innosti asettumaan ehdolle

Tässä pestissä kiinnostaa sen aihe ja kesto. Täydellinen paketti.

5. Miksi koet sopivasi juuri tähän pestiin?

Olen järjestöammattilainen, joten piirihallituksen kelkkaan hyppääminen sujunee helposti. Mutta koska tämä on harrastus, lupaan suhtautua asiaan intohimoisesti.

6. Jos tulet valituksi, millaisia tavoitteita asetat pestillesi?

Tavoitteenani on johtaa kasvatuksen toimialaa mahdollisimman hyvin.  Koska pestin kesto on vain vuoden, en havittele suuria kehittämisasioita. Aion kuunnella tarkoin, mitä kokeneemmilla on sanottavanaan.

7. Jos tulet valituksi, miten ajattelit kehittää itseäsi?

Vaikka olenkin omasta mielestäni oikein noheva, ymmärrän että opittavaa on paljon. Siinä olenkin hyvä, uuden oppimisessa. Pestin aikana haluan oppia syvemmin partiokasvatukseen liittyviä asioita.

8. Millaisia terveisiä lähetät L-SP:n lippukuntiin?

Partiossa hienoa on yhdessä tekeminen. Jokainen voi olla vaikuttaja ja kehittäjä. Kannattaa myös lähteä ehdolle piiripestiin kun seuraavan kerran mahdollisuus aukenee.