Olet täällä

Partioneuvosehdokas: Maria "Kerttu" Nikkari

Partioneuvos

1. Nimi, ikä lippukunta

Maria ”Kerttu” Nikkari, 28v, Kaarinan Sädetytöt

2. Mitä teet partion ulkopuolella

Partion ulkopuolella työskentelen parhaillaan sairaanhoitajana lastensuojelussa.

3. Kerro lyhyesti partiohistoriastasi

Partiohistoriani on jollainlailla aika klassinen- sudenpennusta vartionjohtajaksi ja sieltä nousujohteisuuden tikkaita pitkin erilaisiin lippukunnan vastuupesteihin. Aikuisena olen elänyt ja hengittänyt erilaisia projekteja- johdin HuHun vuonna 2012, olin Roihun leiritoimikunnassa johtamassa kasvatusta sekä johdin edellisen Explon viime vuonna. Jo HuHusta alkaen olen vaalinut johtamisessa parijohtajuutta ja omalla osallani päässyt näkemän tämän johtamistyylin kehittymistä ja laajentumista. Projektipartiolaisena olen päässyt tutustumaan monipuolisesti eri organisaatioiden päätöksentekosysteemeihin, sukeltamaan sidosryhmäyhteistyön kuvioihin ja luomaan laajoja verkostoja Suomen joka kolkasta tulevien partiolaisten kanssa. 

4. Mikä juuri tässä pestissä on sellaista, mikä innosti asettumaan ehdolle?

Näen partioneuvoston eturivin paikaksi suomalaisen partion kehittymisen teatterissa. Koen pestin omaan partiopolkuuni sopivana askeleena: vuosien työ suomalaisen partion kehittämisessä projektien kautta on luonut minuun halun olla vaikuttamassa myös partion kehittämiseen suuremmassa ja abstraktimmassa kuvassa. 

5. Miksi koet sopivasi juuri tähän pestiin?

Koen keräämäni projektiosaamisen olevan hyödyksi koko partioneuvoston toiminnalle. Lisäksi koen, että olen riittävän rohkea ottamaan puheeksi ja keskustelemaan rakentavasti myös ristiriitaisista tai vaikeiksi koetuista asioista sekä pyrkimään suomalaisen partion näkökulmasta parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. 

6. Jos tulet valituksi, millaisia tavoitteita asetat pestillesi?

Aion tavoitella yhä avoimempaa ja reilumpaa päätöksentekoa asioissa, joiden toivon mahdollistavan yhä kiinnostavamman harrastuksen joka puolella Suomea jokaiselle lapselle, nuorelle ja aikuiselle. 

7. Jos tulet valituksi, miten ajattelit kehittää itseäsi?

Omat kehittymisen kohteeni ovat ehdottomasti siinä, että ymmärrän paremmin ja laajemmin suomalaista partiokenttää ja siihen vaikuttavista asioista. Haluan oppia enemmän visioimisesta, suurella pensselillä maalaamisesta ja suuren neuvottelupöydän ääressä istumisesta. 

8. Millaisia terveisiä lähetät L-SP:n lippukuntiin?

Haluaisin kannustaa jokaista lippukuntaa kertomaan mahdollisimman paljon omille jäsenilleen asioiden vaikuttamisen mahdollisuuksista. Otetaan yhessä sellanen ajatus, et ei enää pahoteta mieltä sosiaalisessa mediassa asioista vaan kysytään, otetaan selvää ja sit kimpassa lähetään tekemään asioista entistä parempia. Mahtavaa partiosyksyä kaikille!